Kırgızistan'da Türkiye ile vizesiz rejimin kaldırılması konuşuluyor


Kırgızistan Kültür Bakanlığı bünyesindeki faaliyet gösteren Turizm Ajansı Başkan yardımcısı Mihail Kim, Türkiye ile vizesiz rejimin altı ay süreyle askıya alınması gerektiğini bildirdi.
Kırgızistan'daki Azattık radyosuna konuşan Kim, Türkiye ile vizesiz rejimin kaldırılmasının ülke turizmi üzerinde olumsuz etki yaratacağını, ama vatandaşların güvenliğinin ise daha önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye ile vizesiz dolaşımın tamamen kaldırılmasının sözkonusu olmadığını bildiren Kim, "Türkiye ile serbest vize rejiminin, belli bir süreliğine durdurulmasını gözden geçireceğiz. Türkiye ile aramızda güçlü bir ekonomik bağ bulunmakta. Kırgızistan'da bir çok Türk yatırımcı iş yapıyor. Ama, bizim için vatandaşlarımızın güvenliği öncelikli. Türkiye'de bir çok radikal terör örgütüne üye insanların bulunması bizi endişelendiriyor." ifadelerini kullandı.

Daha önce konuyla ilgili konuşan Mihail Kim, 45 ülkeye vize rejimi uygulayacaklarını Türkiye'nin bu ülkeler arasında olmadığını belirtmişti.

Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi, Suriye'de IŞİD saflarında savaşan 600'den fazla Kırgız vatandaşı bulunduğunu bildirmişti. Bunların bir çoğunun, Suriye'ye Türkiye sınırından geçtiğinin tespit edildiğini bildirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'da Türkiye ile vizesiz rejimin kaldırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER