Kırşehir'de 2 HDP il yöneticisi ve 3 öğrenci adliyeye sevk edildi


Kırşehir'de, 'terör örgütü propagandası ve terör örgütü adına suç işleme' iddialarıyla gözaltına alınan, aralarında 2 HDP il yöneticisinin de bulunduğu 5 kişi adliyeye çıkarıldı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının 'terör örgütü propagandası ve terör örgütü adına suç işleme' iddialarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekiplerince gözaltına alınan HDP Kırşehir İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Salih C. ve Bekir Ü. ile üniversite öğrencileri A.S, H.E. ve M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden M.K. emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından 5 şüpheli sabah saatlerinde Kırşehir Adliyesi'ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığında haklarındaki işlemler bitirilen 5 şüphelinin öğleden sonra saat 14.30'da tutuklanma istemiyle hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Dün Kırşehir'de 'terör örgütü propagandası ve terör örgütü adına suç işleme' iddialarıyla başlatılan operasyonda, 2'si HDP İl Başkanlığı yöneticisi ve 4'ü üniversite öğrencisi toplam 6 kişi gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'de 2 HDP il yöneticisi ve 3 öğrenci adliyeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER