Kırşehir'de çıkan olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması başladı

Kırşehir'de çıkan olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması başladı

Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde 'Teröre Lanet Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması Kırşehir Adliye Sarayı'nda başladı.

Kırşehir'de yaşanan olaylarda yakılan Gül Kitabevi'in bugün başlanan ilk duruşmasında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi parti binasına zarar verme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlarından 6'sı tutuklu 17 sanık hakim karşısına çıkacak.

Kırşehir Adliye Sarayı önünde Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya girmek isteyen vatandaşlar duruşma salonun küçük olması gerekçe gösterilerek içeri alınmadı. Vatandaşlar ile emniyet mensupları arasında Adliye Sarayı önünde kısa bir tartışma yaşandı. Daha sonra tartışma yerine gelen Gül Kitabevi sahiplerinden Eşref Odabaşı toplanan kalabalığı ikna etmeye çalıştı.

8 Eylül tarihinde Kırşehir'de 'Teröre Tepki Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda, önce Lise Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı binası taşlanmış ve ardından aynı caddenin karşısında bulunan Gül Kitabevi taşlanıp yakılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'de çıkan olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER