Kırşehir olaylarında tutuklu sayısı 22 oldu


Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde 'Teröre Lanet Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre 'Teröre Lanet Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrasında HDP Kırşehir İl Başkanlığı binası ve çeşitli iş yerlerinin yakılarak ve taşlanarak zarar verilmesiyle ilgili çalışmalarını yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, olaylara karıştıkları tespit edilen 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğünde haklarında yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden A.U. ve M.C., "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi parti binasına zarar verme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlarından tutuklandı. Gözaltına alınan diğer şüpheliler A.R., K.Y., Y.T., E.Ş., E.T. ve S.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayların meydana gelmesi ile ilişkili failleri yakalamaya yönelik yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan zanlı sayısı 74'e, tutuklananların sayısı ise 22'ye yükselmiş oldu.

YAKILAN GÜL KİTABEVİ'NİN İLK DURUŞMASI YARIN YAPILACAK

Kırşehir'de çıkan olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması yarın sabah saat 09.00'da Kırşehir Adliye Sarayı'nda başlayacak.

8 Eylül tarihinde Kırşehir'de 'Teröre Tepki Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda, önce Lise Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı binası taşlanmış ve ardından aynı caddenin karşısında bulunan Gül Kitabevi taşlanıp yakılmıştı. Olaylarda HDP İl Başkanlığı binası ve Gül Kitabevi ile birlikte 4 iş yeri yakılmış 28'e yakın iş yerine de zarar verilmişti. Sürdürülen soruşturmada gözaltına alınan 66 kişiden 20'si tutuklanmıştı.tutuklu-sayisi-22-oldu-1966481.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir olaylarında tutuklu sayısı 22 oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER