Kırşehir TDP şubesinden olay yerinde vatandaş memnuniyeti projesi


Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'Olay yerinde vatandaş memnuniyeti projesi' çalışmaları kapsamında Kırşehirliler bilgilendiriliyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın her hangi bir olayla karşılaşmaları halinde, olayın faillerinin en kısa sürede yakalanmasını sağlayabilecek delillerin korunmasına yönelik ilimizin çeşitli yerlerinde stant kurmak suretiyle hazırlanmış olan broşürlerden dağıtarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi çalışmaları yapılmaktadır." denildi.

Olay yerinin önemine değinilen ve olay yeri incelemesinin, suç soruşturmasının ilk ve en önemli aşaması olduğu" belirtilen açıklamada, olay yerinde yapılacak en basit bir hatanın dahi soruşturmanın seyrini etkileyeceği vurgulandı.

Vatandaşların her hangi bir olayla karşılaşılması halinde dikkat etmesi gereken şu önemli noktalara dikkat çekildi:

"Vatandaşlarımızın bir olayla karşılaşması halinde, olayla ilgili vakit kaybetmeksizin 155 polis imdat ihbar hattını arayarak bilgi veriniz.

Olay yerine görevliler gelinceye kadar, ilgisiz kişilerin olay yerine girmesine müsaade etmeyiniz. Oluşabilecek kalabalığı olay yerine yaklaştırmayınız.

Acil müdahale gerektiren olayla karşılaşılması halinde, olaya müdahale ederek olay yerine gelen görevlilere yaptığınız işlemleri bildiriniz.

Delillerin bozulmasını, değişmesini ve kaybolmasını önleyiniz.

Olay yerinde yaralı varsa 112'yi arayınız.

Meydana gelen olayla ilgili bilgisi olabilecek kişilerin isimlerini görevlilere bildiriniz. Unutulmamalıdır ki, 'her temas bir iz bırakır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir TDP şubesinden olay yerinde vatandaş memnuniyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER