Kitap almak isteyen öğrenciler, izdihama neden oldu


Erzincan Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından 'Erzincan Kitap Okuyor' sloganı altında '40 bin öğrenciye 40 bin kitap' programı düzenlendi.

Erzincan'da '40 bin öğrenciye 40 bin kitap' adı altında düzenlenen programda protokolün gelmesini bekleyen öğrenciler, aniden bastıran yağmurdan kurtulmak için etrafa kaçıştı. Kısa süreli yağmurun durmasının ardından başlayan programda kitap almak isteyen öğrenciler izdihama neden oldu.

Belediye Kültür Evi arkasında düzenlenen program için çok sayıda öğrenci, tören alanına geldi. Program saatini bekleyen öğrenciler aniden bastıran yağmurdan korunmak için etrafa kaçıştı. Yaklaşık 10 dakika süren yağmurun ardından öğrenciler hazırlanan stand önünde protokolün gelmesini beklemek için sıraya girdi. Program alanına gelen il protokolü, Mine Sota ve Sadık Yalsızuçanlar ait kitapları inceledi. Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Rektör İlyas Çapoğlu yazarlar tarafından imzalanan kitaplardan aldı. Protokolün stand önünden ayrılması ile birlikte öğrenciler stand alanına hücum edince kısa süreli izdiham yaşandı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada önemli bir günü yaşadıklarını belirterek, "İlimizde bayağı bir heyecan var. Gördüğünüz gibi öğrencilerimiz vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor hatta izdiham oluşuyor. Başka bir konuda izdiham olmasını yadırgarız ama, kitap konusunda izdiham olmasını yadırgamıyoruz. Sevindirici bir durum. Demek ki ilimizde okumaya karşı bayağı bir açlık var." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kitap almak isteyen öğrenciler, izdihama neden oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER