Kızı ve eşi bıçaklanarak öldürülen anne Meclis'te gözyaşlarını tutamadı


Erzurum'da nişanlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Burcu Şengel'in annesi Songül Şengel, olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Şengel'in avukatı Bilge Mutlu Bilge, olayın Özgecan cinayetinden çok daha vahim bir cinayet olduğunu belirterek, tanıkların tehdit altında olduğunu söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, geçen yıl kızı ve kocası bıçaklanarak öldürülen Songül Şengel ve avukatı Bilge Mutlu Bilge ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Aileyi Başbakan'la görüştürdüğünü belirten Ilıcalı, "Kadın cinayetlerinin önlenmesi için devlet olarak birçok önlem alıyoruz. Ve yaşanan olumsuzlukları azaltmaya çalışıyoruz." dedi. 2015 yılı Ağustos ayında Erzurum'da Burcu Şengel'in zanlı Ahmet Yavuz tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldüğünü kaydeden Ilıcalı, "Olay sonrası yakalanan Ahmet Yavuz tutuklanarak cezaevine konuldu. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla hapis istemiyle yargılanmakta. Bu davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da müdahil oldu. Dava halen devam etmekte." diye konuştu.

Ahmet Yavuz'un Burcu Şengel'i kaçırmak isteğini, 'hayır' cevabı alması üzerine Şengel'i 27 kez bıçakladığını vurgulayan Ilıcalı, "Daha sonra abdest alan babayı öldürdü. Anneyi de öldürmeye teşebbüs etmiş. Böyle bir olay meydana geliyor." şeklinde konuştu.

Anne Songül Şengel ise Ahmet Yavuz'un kızını kaçırmaya teşebbüs ettiğini ve aracına kadar götürdüğünü dile getirdi. Kızın kurtulduğu esnada Ahmet Yavuz'un arabasından bıçak alıp 3 dakika içerisinde kızını bıçaklayarak öldürdüğünü anlatan Songül Şengel, "Kızın şah damarlarını kesmiş. 27 kez bıçakladı. Ben de kızımı kurtarmak isterken bıçaklandım. Elim ve ayağım kesildi. Beyimi de bıçaklayarak öldürdü." sözleriyle olay anını anlattı.

Olaya Erzurum barosu olarak dahil olduklarını vurgulayan Avukatı Bilge Mutlu Bilge ise şunları söyledi: "Songül Hanım ve ailesine hukuki süreçte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğer insansak bugün onun başına gelen yarın bizim başımıza gelebilir diyerek, bu şiddete bir son vermek için hukuki mücadelemizi yapacağız. Hazırlanan iddianame son derece yetersiz. İki insanı öldürmüş bir cani için sadece müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Yargıya güvenimiz devam ediyor. Ümidimiz tam. Tasarlayarak adam öldüren bu caninin en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. Vahşetin sebebini bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey kasapta öğrenmiş olduğu maharetleri nişanlısı üzerinde uygulamış bir cani ile karşı karşıyayız. Özgecan cinayetinden çok daha vahim bir cinayet ancak yargılama sürecinde sanığın avukatları akli denge bozukluğu ile savunmaya çalışıyor. Bu bir cinnet değil cinayettir. Tanıklarımız büyük tehdit altındalar. Taziyeler sırasında bizzat bize bu olayın vahametini anlatan şahıslar şu an 'lütfen bizi tanık yazdırmayın, bizim aile ile herhangi bir samimiyetimiz yok, biz olayı görmedik diye' aileyi sürekli telefonla aramaktalar." CİHAN
<< Önceki Haber Kızı ve eşi bıçaklanarak öldürülen anne Meclis'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER