'Al­tın klo­ze­t' davasında karar

Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu hak­kın­da aç­tı­ğı taz­mi­nat da­va­sı­ reddedildi.

'Al­tın klo­ze­t' davasında karar

Ankara 27. As­li­ye Hu­kuk Mah­ke­me­si, Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, “Al­tın kap­la­ma klo­ze­t” açık­la­ma­sı ne­de­niy­le CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu hak­kın­da aç­tı­ğı 100 bin li­ra­lık taz­mi­nat da­va­sı­nın red­di­ne iliş­kin ge­rek­çe­si­ni açık­la­dı. Ka­rar­da, Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun “Al­tın kap­la­ma­lı klo­ze­t’­’ ifa­de­si­nin “Si­ya­si eleş­ti­ri ola­rak ka­bul edil­me­si ge­rek­ti­ği­” be­lir­til­di. 

Ka­rar­da Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan için şu ifa­de­ler kul­la­nıl­dı: “Ki­şi­nin üst­len­di­ği gö­rev ne ka­dar önem­li ise hak­kın­da ya­pı­lan eleş­ti­ri­le­rin o ka­dar yo­ğun ve ge­rek­ti­ğin­de sert ola­bi­le­ce­ği­nin ka­bu­lü ge­re­kir. AİH­M’­in ka­rar­la­rın­da da be­lir­til­di­ği üze­re si­ya­si hü­vvi­ye­te sa­hip şa­hıs­la­rın ken­di­le­ri­ne yö­ne­lik sert, ağır ve hat­ta in­ci­ti­ci eleş­ti­ri­le­re de kat­lan­ma­la­rı ge­re­kir. Söy­le­nen söz­ler bir bü­tün ola­rak göz önün­de tu­tul­du­ğun­da, da­va­lı­nın gün­cel olan ha­ber­ler­le bağ­lan­tı ku­ra­rak ‘Al­tın kap­la­ma­lı klo­ze­t’ şek­lin­de ifa­de et­miş ol­ma­sı, da­va­cı­nın ki­şi­lik hak­la­rı­na sal­dı­rı oluş­tur­ma­ya­ca­ğı, si­ya­si eleş­ti­ri ola­rak ka­bul edil­me­si ge­rek­ti­ği ka­na­ati­ne va­rıl­mış­tır.”
<< Önceki Haber 'Al­tın klo­ze­t' davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER