Koç Holding'in 3. kuşak yöneticisi idi


Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, 1960 doğumlu olup Koç ailesinin 3. kuşak üyesi idi.

ABD'de George Washington Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Koç, çalışma yaşamına 1984'te Tofaş'ta başladı. Şirkette müşavir olarak çalışan Koç, ardından Ram Dış Ticaret'te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992'de Koç Holding'e geçerek sırası ile Başkan Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 4 Nisan 2003'ten bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı idi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi olan Mustafa Koç, Genç Başkanlar Organizasyonu'nda, JP Morgan Uluslararası Konseyi'nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi'nde yer aldı. Bilderberg Toplantıları Yürütme Kurulu Üyeliği de bulunan Koç, 2005'te İtalya Hükümeti'nin Cavaliere D'Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa Vehbi Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kurumlarca ödüllendirilen Koç Ailesi'nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı'nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi idi.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koç, golf, binicilik, havacılık ve Scuba'ya meraklısı idi. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olan Koç, İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yürüttü.

21 Ocak 2016 tarihinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası acilen hastaneye kaldırılan Mustafa Koç, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Koç Holding'in 3. kuşak yöneticisi idi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER