Koç'tan 10 milyon dolarlık hastane yatırımı


Vehbi Koç Vakfı'nın bünyesinde bulunan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde 10 milyon dolar yatırım ile MedAmerikan Tıp Merkezi'ne çevrildi. Merkez, Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

MedAmerikan'ın açılış töreninde söz alan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, sağlık yatırımlarının önemine işaret etti. Hayat standardına uyumlu sağlık harcamalarının arttığına işaret eden Koç, "Bir de buna Özel Sağlık Sigortası eklendiğinde ayrı bir durum ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunu görüyoruz, gayet modern hastaneler açılıyor. Hastanelerin ekipman ve bakım, otel ve yiyecek-içecek olmak kaydı ile 3 ana kısmı vardır. Ama bunlar madalyonun bir tarafıdır. Yatırım yapınca elde edilebilir. Halbuki madalyonun diğer tarafı önemlidir. O da çok kalifiye ve deneyimli doktorlar, cerrahlar, hemşireler ve idari elemanlardır." dedi.

Koç, şöyle devam etti:

"Sağlık alanında hayat önemlidir. Burada kesinlikle hata yapmamalısınız. Hastanede başta doktorlar olmak kaydı ile bütün elemanların hasta ve yakınlarına karşı sevecen olmaları ve en iyi servisi vermeleri, onları rahat hissettirmeleri gerekir. Vehbi Koç Vakfı'nın 3 ana dalı eğitim, sağlık ve kültür konularından biri olan bu sektöre büyük ehemmiyet vermekteyiz. Onun için devamlı yatırım yapıyoruz. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde genç doktorlar, cerrahlar, hemşireler yetiştiriyoruz."

SEÇİM SORULARINI CEVAPLAMADI

Açılış töreninin ardından gazetecilerle sohbet eden Koç, MedAmerikan'ın haberinin basında yer alması temennisinde bulundu. Seçim ile ilgili yorumları da sorulan Rahmi Koç, "Hastane açılışındayız, olur mu öyle?" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Koç'tan 10 milyon dolarlık hastane yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER