Kocasinan'dan TEOG eğitim seti desteği


Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak amacıyla destek seti vereceklerini söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada, geleceğin sahibi öğrencilerin en iyi, doğru ve dolu bilgilerle yetişmesi için eğitim ve öğretime her türlü desteği sağladıklarını vurguladı. Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: "İlköğretim öğrencilerimize kırtasiye seti dağıttık ve inşallah buna devam edeceğiz. Lise son sınıf öğrencilerinden okul birincilerini, LYS ve LGS sınavlarında başarıya teşvik etmek, özendirmek ve başarılıyı ödüllendirmek amacıyla Türkiye genelinde ilk 100 arasına giren öğrencilerimizi Avrupa'da bilim müzeleri gezisiyle ödüllendirdik. Ortaöğretim öğrencilerimiz kalmıştı, onlara da TEOG sınavına girecekleri desteklemek, teşvik etmek ve başarılarına katkı sağlamak amacıyla ders destek setleri hediye edeceğiz."

Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yer alan 46 okulda 7 bin öğrenciye 6 dersin ders destek testlerini hediye edeceklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şöyle konuştu: "Ortaöğretim 8. sınıftaki öğrencilerimiz TEOG sınavlarındaki başarılarına göre gelecek yıl gidecekleri liseleri kazanacak. İyi bir lise eğitimi onlara daha kaliteli bir üniversite hayatı sunacak. Daha kaliteli üniversitede belki hayatları boyunca yürütecekleri meslekleri için eğitim kapısını açacak. Biz de bu hareketle öğrencilerimize TEOG için destek setleri hazırladık. Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü derslerine ait her ders için yaprak test, ünite değerlendirme testleri ve deneme sınavları olmak üzere yaklaşık bin sayfalık destek seti hediye edeceğiz. Bu ders değerlendirme ve deneme sınavlarının online değerlendirmesini de yaptıracak, bütün öğrencilerimizin başarılarını adım adım takip etmelerine imkan vereceğiz. Çalışmak, başarmak öğrencimizden, destek ve ödül Kocasinan'dan."

Kocasinan Belediyesi 5 Kasım 2015 Perşembe günü 11.10'da Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu ve Başkan Çolakbayrakdar'ın katılacağı törenle öğrencilere TEOG Destek Ders Seti hediye edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kocasinan'dan TEOG eğitim seti desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER