'Kökünüzü kazıyacağım' diyerek 9 kişiyi katletti


Gaziantep'te Yusuf Taş isimli bir kişi, boşanmak isteyen eşi ile birlikte 8 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü. Önce kent merkezinde eşi Tuğba Taş ile birlikte 3 yakınını öldüren Taş, daha sonra amcasının evini basarak burada da 5 kişinin canına kıydıktan sonra kayıplara karıştı. Polis tarafından 'çok tehlikeli' uyarısıyla her yerde aranan zanlının 'kökününüzü kazıyacağım' diyerek tehdit ettiği tüm yakınları koruma altına alındı.

Gaziantep'te 9 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Yusuf Taş, 4 yıl önce Gaziantep'te akrabası Tuğba Taş ile evlendi. Bu evlilikten çiftin Belinay ismini verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Ailesini de alarak İstanbul'a göçen Yusuf Taş, burada garsonluk yapmaya başladı. Bir süre sonra aile içi geçimsizlik baş gösterdi. Huzursuzluk nedeniyle Tuğba Taş kızı Belinay'ı da alarak 5 ay önce Gaziantep'e döndü. Gaziantep'te teyzesi Şenel Çakmak'ın kentin Düztepe Mahallesi'ndeki evinde yaşamaya başlayan Tuğba Taş, eşinin yakınlarıyla da görüşmesini sürdürdü. Eşinin yakınlarına boşanma isteğini ileten kadın, akrabalarının da desteğini aldı. Yakınları da çiftin boşanmalarını destekledi.

Eşinden boşanmak istemeyen Yusuf Taş ise akrabalarının bu tutumu üzerine öfkelendi. İddiaya göre sık sık telefonla ayrılmaları halinde Tuğba Taş ve destek verenleri öldüreceği tehdidinde bulundu.

SADECE KIZINA ATEŞ ETMEDİ

Bunun üzerine Tuğba Taş, yakınlarının da yönlendirmesiyle hem boşanma davası açma, hem de koruma talebinde bulunma kararı aldı. Bu haberleri alan öfkeli koca dün gece İstanbul'dan Gaziantep'e geldi. Telefonla ulaştığı eşi Tuğba Taş ile teyzesi Şenel Çakmak'tan olumsuz cevap alan Yusuf Taş, pompalı tüfekle Düztepe Mahallesi 28 Nolu Sokak'taki evde katliam yaptı. Evde bulunan kızı Belinay dışındaki Tuğba Taş, Turan Taş, Şenel Çakmak ve Ahmet Can Çakmak'ı öldürdü. İsmi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Silah seslerini duyan komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polis 4 ceset ve 2 yaralı bedenle karşılaştı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cesetleri olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

ARANIRKEN 5 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

Olayın ardından katil zanlısı olarak her yerde aranan Yusuf Taş, sabah saatlerinde kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Sam Mahallesi'ndeki 45 yaşındaki amcası Mustafa Taş'ın evine gitti. Burada amcası 45 yaşındaki Mustafa, yengesi 44 yaşındaki eşi Gülay ile kuzenleri 20 yaşındaki Türkan, 16 yaşındaki Furkan ve 14 yaşındaki Gül Taş'ı öldürdü.

Cinayet zanlısı Taş'ın diğer yakınları da tehdit edildikleri gerekçesiyle polise başvurdu. Yusuf Taş'ın, babası ve diğer amcası ile çocuklarını telefonla arayarak, 'Kökünüzü kurutacağım' diye tehdit ettiği öğrenildi. Polis diğer aile fertlerini koruma altına aldı.

9 kişiyi öldüren ve tüm yakınlarını tehdit eden katil zanlısı, polis tarafından 'çok tehlikeli' nitelendirmesiyle halen her yerde aranıyor. Şu ana kadar izine ulaşılamayan cinayet zanlısının bulunması için güvenlik güçleri de alarm durumuna geçti.

Taş'ın cinayetleri, kendisinden boşanmaya hazırlanan eşinin amcasının oğlu ile evlendirilmeye çalışıldığı için işlemiş olabileceği de iddia edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kökünüzü kazıyacağım' diyerek 9 kişiyi katletti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER