Köln'de taciz taştırmalarından sonra göçmenlere saldırı


Yılbaşı akşamı Köln'de yaşanan kadınlara taciz ve soygun olayları Almanya gündeminden düşmüyor.

Köln'de saldırıya uğrayan ikisi Pakistanlı, biri Suriyeli üç kişi yaralandı. Pazar akşamı yaşanan saldırılarla ilgili polisin verdiği bilgilere göre; kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan iki Pakistanlı hastaneye kaldırıldı. Saldırıda Suriyeli göçmen ise hafif yaralandı. Yılbaşı gecesi olayların yaşandığı Dom Katedral Meydanı'nda gerçekleşen saldırıların yılbaşı akşamı yaşananlarla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.

Polis, üç göçmenin yaralanmasıyla ilgili "ağır yaralama" suçundan soruşturma başlattı. Polis sözcüsü, saldırıların yılbaşı akşamı yaşananlarla bir ilgisi olup olmadığının incelendiğini açıkladı. Diğer yandan saldırıların yabanca düşmanlığı arka planı olup olmadığı da bilinmiyor.

AŞIRI SAĞCILAR SOSYAL MEDYADA ORGANİZE OLUYOR

Köln civarında yayın yapan Express gazetesi ise aralarında holiganlar ve rockçuların olduğu bir grubun, Köln şehir merkezinde "insan avlamak için" Facebook'ta organize olduğunu aktardı. Kölner Stadt Anzeiger gazetesi ise geçtiğimiz hafta, ırkçı eğilimli aşırı sağcıların sosyal medya üzerinden, "Bürgerwehr" adı verilen yasa dışı örgütlenmeye gitmek istediklerini bildirmişti.

Köln gegen Rechts birliği ise aşırı sağcıların "Altstadtspaziergang" adlı Facebook grubu kurduklarını, Köln şehir içi veya merkez tren istasyonu etrafında 'kara kafalı avına' çıkmak istedikleri konusunda uyarmıştı. Polis sözcüsü ise, "Saldırıları elbette çok ciddiye alıyoruz. Henüz elimizde yeterince delil yok. Soruşturma sürüyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Köln'de taciz taştırmalarından sonra göçmenlere saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER