Köln'deki taciz olaylarıyla ilgili ilk tutuklama


Yılbaşı akşamı Köln'de yaşanan taciz olaylarıyla ilgili ilk tutuklama yapıldı. Köln Başsavcılığı söz konusu olaylarla ilgili 26 yaşında Cezayirli bir zanlının tutuklandığını açıkladı. Köln Başsavcısı Ulrich Bremer, zanlının bir kişiye cinsel taciz ve cep telefonunu çalmakla suçlandığını bildirdi. Zanlının geçtiğimiz hafta sonu, yine cep telefonu çalmakla suçlanan başka bir arkadaşıyla birlikte gözaltına alındığı öğrenildi. Her iki zanlının da Kerpen'deki bir mülteci barınma yerinde kaldığı bildirildi.

SİLAH RUHSATI BAŞVURULARINDA PATLAMA

Öte yandan, yılbaşı akşamı Köln ve Düsseldorf'ta yaşanan taciz ve soygun olaylarından sonra Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde silah ve ruhsat müracaatlarında patlama yaşandığı bildiriliyor. İlgili emniyet birimleri, ruhsat istenen silahların daha çok ses yaparak korkutan silahlar ile göz ve solunum yollarına geçici rahatsızlık veren tabancalar olduğunu bildiriyor. Özellikle taciz olaylarının boyutunun ortaya çıkmasından sonra güvenlik endişesi taşıyanların dalga dalga silah başvurusu yaptıkları kaydediliyor.

Söz konusu silahları satan mağazalarda da yoğunluk olduğu gözleniyor. Mağazalarda silahın dışında biber gazı spreylerinin satışında da patlama olduğu bildiriliyor. Eyalette 2015 yılının tamamında toplam bin 500 silah ruhsat müracaatı olurken taciz olaylarından sonra sadece Düsseldorf'ta günde 8 ila 10 müracaat olduğu ifade edildi.

SAVUNMA AMAÇLI BİRLİKLERİ NEONAZİLER KULLANIYOR!

Bu arada "halkı" ya da "kendilerini savunma" amaçlı kurulan birlikteliklerin sayısında endişe verici artışlar gözleniyor. Neonazi grupların, Köln'deki taciz olaylarıyla oluşan korku atmosferini ve bu tür birlikleri kullanmak istedikleri bildiriliyor. Bizzat KRV Anayasayı Koruma Teşkilatı, Neonazi grupların halkta oluşan güvenlik endişesini kendi aşırı siyasi düşünceler alet etmek istediklerini duyurdu.

Kurulan bu dernek benzeri birliktelikleri yakın takibe alan KRV istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı 'büyük tehlikeden' bahsediyor. Teşkilat Başkanı Burkhard Freier "Sosyal medya üzerinde de her gün yeni guruplar oluşturuluyor." dedi. Freier, insanların paniklemesine gerek olmadığına işaret ederek bunların bir toplumsal hareket olmadığının altını çiziyor. Başkan ayrıca, aşırı sağcıların bunu kullanmaya çalışmalarının sürpriz olmadığını, bu gurubun zaten polisin 'kolluk kuvveti' yetkisinin tek sahibi olmasını sürekli sorguladığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Köln'deki taciz olaylarıyla ilgili ilk tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER