Komünist dönemin cezaevi müdürü 20 yıl hapse mahkum oldu


Romanya'da komünist dönemin cezaevi müdürü Alexandru Visinescu 20 yıl hapse mahkum edildi.

Komünist dönemde "Romanya'nın Nuremberg'i" olarak adlandıran Ramnicu Sarat Cezaevi'nin müdürlüğünü yapan Alexandru Visinescu 20 yıl hapse ve işkence ile ölümüne neden olduğu insanların ailelerine 300 bin Euro tazminata mahkum oldu. 2014 yılı Eylül ayında yargılanmaya başlayan Alexandru Visinescu insanlığa karşı suç işlediği gerekçesi ile 20 yıl hapis cezası aldı. 91 yaşındaki eski cezaevi müdürü 1955-1963 yılları arasında müdürlüğünü yaptığı cezaevinde bulunan eski komutanları, zamanın aydınlarını, politikacıları, din görevlilerini 'yok etme rejimi' adı altında işkence dayak ve kötü koşullara maruz bırakmakla suçlandı.

"BEN SADECE VERİLEN EMİRLERİ UYGULADIM"

Alexandru Visinescu Mahkemede kendini "Hapishanedeki kurallardan ben sorumlu değilim. Ben bana verilen emirleri uyguladım. Eğer yanlış uygulasaydım 8 yıl orada görevde kalamazdım." diyerek savunduğu belirtildi.

Mahkeme Visinescu'nun görevde olduğu süre içinde zihinsel ve fiziksel işkence ile 12 kişinin ölümüne neden olduğunu belirtti. Visinescu, Romen devletinin komünist dönemde işlenen suçlarla ilgili mahkemeye çıkarmak istediği 35 kişiden sadece ilki. CİHAN
<< Önceki Haber Komünist dönemin cezaevi müdürü 20 yıl hapse mahkum oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER