Koronavirüsün Euro bölgesine etkisi ne olacak?

Dünyayı sarsan koronavirüs salgını ülkelerin ekonomisini de derinden etkilemiş durumda. Uzmanlar dünyanın yeni bir ekonomik buhrana gireceğini belirtiyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Avrupa ülkeleri için ekonomik daralmaya dikkat çekiyor.

SHABER3.COM

Corona virüsü salgını dünya üzerinde ekonomi üzerinde de ciddi ve ağır etkiler yaratmaya devam ediyor. Son olarak Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde de virüsün etkisiyle sarsılan Avrupa’da, ekonomide yaşanacak daralmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Frankfurt’ta gençlerle diyalog etkinliğine katılarak soruları cevaplayan Lagarde, ECB’nin büyümeye yönelik “ılımlı” senaryosunun zaman aşımına uğradığını belirtti. Lagarde, Euro bölgesi olarak adlandırılan ve Euro para birimini kullanan ülkelerin oluşturduğu ekonomik alanda, bu yıl yüzde 8 ila yüzde 12’lik bir daralma olabileceğini dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Euro bölgesinde Corona virüsü salgını kaynaklı daralmanın, yüzde 5 ila yüzde 12 olabileceğine işaret edilmişti.

Ancak son olarak Lagarde yaptığı açıklamada, iyimser olarak nitelediği bu tahminin geride kaldığını ve önümüzdeki dönemde görülecek daralmanın orta seviyede ya da çok daha zarar verici nitelikte bir daralma olacağını dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Lagarde, beklenen daralma sürecinde bazı ülkelerin diğerlerine göre daha sert ekonomik koşullarla karşı karşıya kalacağına ve ekonomilerinin daha fazla küçüleceğine de dikkat çekti.

19 üyeli Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, 2020’nin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3.8, 2019’un aynı dönemine göre de yüzde 3.2 azalmıştı. İkinci çeyrekte bölgede daralmanın Covid-19 tedbirlerinin ekonomik faaliyetleri durdurması nedeniyle yüzde 10 ile yüzde 20 arasında olması bekleniyor.
<< Önceki Haber Koronavirüsün Euro bölgesine etkisi ne olacak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER