Köy muhtarı ve 6 kişi örgüt üyeliğinden tutuklandı


Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında köy muhtarı ile HDP İlçe Başkanı ve Batman il genel meclis üyesinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Gercüş ilçesine bağlı Esentepe Köyü'nde, PKK'ya yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Köy Muhtarı Abdurahman Asalan, HDP Gercüş İlçe Başkanı Edip Aslan ile görevden alınan Batman İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Aslan'ın da bulunduğu 7 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli, PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, G-3 piyade tüfeği ve Dragunov keskin nişancı tüfeklerine ait mühimmatlar, EYP yapımında kullanılmak üzere depolanmış (10) adet mutfak tüpü, patlayıcı madde düzeneğinde kullanılacağı değerlendirilen (6) adet plastik kutu içerisinde elektronik devre kartı bulunan düzenek, (1) adet elektrikli fünye, tüp içerisinde (2) kg plastik patlayıcı ile desteklenmiş patlatılmaya hazır EYP, (5) m kablo, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (28) adet cep telefonu, (30) adet sim kartı, (10) hafıza kartı, (59) adet CD, (5) adet USB bellek, (2) adet videokaset, (1) adet bilgisayar kasası, (1) adet dizüstü bilgisayar, (3) adet tablet bilgisayar, (10) adet muhtelif giyim eşyası ve (100) adet örgütsel dokümanın ele geçirildiği ifade edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Köy muhtarı ve 6 kişi örgüt üyeliğinden tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER