Kozan'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

Kozan'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

Kozan'da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet konağı önünde ki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programa Kaymakam Avni Oral, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Timur Konuk, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kozan Şehit Aileleri ve Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Burada ki programın ardından protokol üyeleri dernek binasına bir ziyaret gerçekleştirerek gaziler ve şehit yakınları ile sohbet etti. Daha sonra Muharip Gaziler Kuvayi Milliye Derneğine ziyaret gerçekleştiren heyet, şehir mezarlığındaki Garnizon ve Polis şehitliklerini ziyaret etti. Kabirlere bırakılan karanfiller ve okunan dualar ile burada ki etkinlik sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Kozan Belediyesi SODES Düşler Alemi tesislerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Etkinliğin Hoca Ahmet Yesevi Camisinde Şehit ve Gaziler için okunacak mevlid-i şerif ile son bulacağı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kozan'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER