Çok ağır sözler...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) sert sözlerle eleştirdi: "Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefik."

SHABER3.COM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin doğusunda güvenli bölge tesis edilmesine dair çalışmaların mutabakata göre ilerlemediğini iddia etti. 

Bugün Karadağlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyen  Çavuşoğlu, "ABD'nin ortaya koyduğu tavır bizi tatmin etmiyor." ifadelerini kullandı. 

ÇAVUŞOĞLU: ATILDIĞI SÖYLENEN ADIMLAR KOZMETİK!

"Amerika ile müzakerelere başladığımız zaman bir ilk adım atıldı. Biz bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirirken de uyarılarımızı net bir şekilde açıkladık." diyen Çavuşoğlu, "Başka Münbiç olmak üzere, ABD sözünü tutmamıştır. İkinci bir Münbiç olmasın diye uyarılarımızı yaptık." dedi. 

Şu anda ortak bazı devriyelerin başladığını belirten Çavuşoğlu, "Onun dışında atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD'nin bir oyalama sürecine girmeye çalıştığını görüyoruz." diye konuştu. 

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEN SÖZDE MÜTTEFİK!"

Çavuşoğlu şunları kaydetti: "Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz. Bir taraftan YPG/PKK'ya destek vermeye devam ediyor. Amerika, bu teröristlere güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor." 

Türkiye'nin planının hazır olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Bu işbirliğinden netice çıkmazsa bölgeye gireriz. Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı bölgelerini temizlediysek burayı da temizleriz. Buraya da Suriyeliler döndürülür. Şu ana kadar ABD'nin tavrı PKK/YPG yanlısı bir tavırdır." dedi. 
<< Önceki Haber Çok ağır sözler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER