Kral sayesinde 30 dakikalık yol 3 dakikaya indi

Kral sayesinde 30 dakikalık yol 3 dakikaya indi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 46,5 milyon lira harcayarak yeni bir yol yaptı. Belek Turizm Bölgesi arasında yapılan ve 90 günde tamamlanan bu yolla, Kral Salman ve beraberindekilerin konakladığı Kundu Turizm Bölgesi ile zirvenin yapılacağı mesafe 30 dakikadan 3 dakikaya düşürüldü. Bölgede yaşayan vatandaşlar yola 'kral yolu' ismini taktı.

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk gibi önemli devlet başkanlarının da yer alacağı toplantı öncesinde Antalya'da hazırlıklar devam ediyor. Havalimanı ile Belek arasında devam eden hazırlıkların dışında Belek ormanının bulunduğu alanda da çalışma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz'in konakladığı Mardan Palace Hotel ile G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı alan arasında yeni bir yol inşa edildi. Turizmciler tarafından uzun yıllardır açılması beklenen yol için hiçbir çalışma yapılmazken 90 günde 2 köprü ve kilometrelerce yol yapıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar yol yapımı için çok sayıda çam ağacının da kesildiğini iddia etti. Yolun asfaltlama çalışmaları yapıldıktan sonra çizgi ve peyzaj çalışmalarına geçildi. Peyzaj çalışmalarında bölgede yaşayan köylüler görev aldı. Belediye ekiplerinin getirdikleri ağaç ve çiçekleri köylüler kavşaklara ve yol kenarına yerleştirdi. Düzenleme çalışmalarının devam ettiği yolun zirveye çıkan bölümü demir bariyerlerle kapatıldı. Güvenlik görevlileri, sadece akreditasyonu olan kişi ve araçların geçişine izin verdi.

Yolun girişine konulan bilgi levhasında; yol ve köprülerin yapımının, bakım ve onarımının, aydınlatma, peyzaj düzenleme ve sulama sitemlerinin yapılması, yatay ve düşey işaretleme ile sinyalizasyon sisteminin kurulması için 94 milyon 512 bin 972 Türk Lirası karşılığında Makyol isimi firma ile sözleşme yapıldığı ifade ediliyor. Kontrolörlüğünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı yolun teslim süresi ise 90 gün olarak belirlendi.

MİLYONLUK MERCEDES KUYRUĞU

Öte yandan otele özel eşyaları getirtilen Suudi Kral Salman Bin Abdülaziz ve Prens El-Velid Bin Telal Bin Abdülaziz El Suud'un heyeti için Türkiye'nin dört bir yanından Mercedes marka 400 lüks araç getirildi. Fiyatı 500 bin lira ile 1 milyon arasında değişen lüks araçlar otelin önüne park edildi. Şoförlerinin içinde hazır beklediği araçlar park halinde bile metrelerce uzunlukta konvoy oluşturdu. Otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Kral sayesinde 30 dakikalık yol 3 dakikaya indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER