Kral Selman, G-20 zirvesine katılmak üzere Türkiye'ye hareket etti


Antalya'nın turizm merkezi Belek'te 15-16 Kasım'da düzenlenecek G-20 zirvesine katılmak üzere Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Türkiye'ye hareket etti. Beraberinde getireceği belirtilen bin kişilik heyet, Antalyalı turizmcileri sevindirdi.

G-20 zirvesinin en önemli konukları arasında gösterilen Kral Selman, başkent Riyad'dan Türkiye'ye hareket ettiği açıklandı. Ocak 2015'te Abdullah bin Abdulaziz'in vefatının ardından ülkenin başına geçen Selman bin Abdülaziz'in, Türkiye ile ilişkileri daha da ileriye taşımak adına bu yıl Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesine beraberinde çok kalabalık bir heyetle geleceği önceden duyurulmuştu. Yaklaşık on gün Türkiye'de kalacağı belirtilen Kral Selman'ın Belek'te lüks bir oteli kapatması yerel ve ulusal basının dikkatini çekmişti. Kral'ın Antalya'ya bin kişilik heyetle geleceği haberlerinin basına yansıması üzerine özellikle Belek esnafı bu duruma sevinmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı'nın, Türkiye'ye sadece G-20 zirvesine katılmak için değil, aynı zamanda Ankara yönetimiyle ikili ilişkilerde bulunmak için geleceği aktarıldı. Kral Selman'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suriye, Mısır, Filistin ve Libya'yla ilgili konuların yanında yeni iş imkanları hakkında da görüşmeler yapacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kral Selman, G-20 zirvesine katılmak üzere Türkiye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER