KRV'de Kuzey Afrikalı mülteci suçlarında patlama yaşanıyor


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Kuzey Afrika ülkelerinden gelmiş gençlerin işlediği suçlarda adeta patlama yaşanıyor.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger'in (SPD) açıkladığı suç istatistiklerine göre, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden gelen gençlerin işlediği suçlar 2013'e göre altıya katladı. Rakamlara göre; örneğin Cezayirlilerin 2015 yılında işlediği suç oranı 13 bin 200'e ulaşarak iki yıl öncesine göre altı katına ulaştı. Faslı zanlıların işlediği suç oranı ise 14 bin 700'e ulaşarak yüzde 36 oranında arttı.

Bakan Jäger söz konusu istatistikleri, KRV Meclisi'nde sunumunu yaptığı, "Kuzey Afrika Ülkeleri Kökenli Mültecilerin Durumu" konulu raporda açıkladı. Rakamlara göre Cezayir, Fas ve Tunus kökenliler KRV'de toplam 30 bin civarında suç işledi. Rapora göre polis söz konusu suçlar için toplam 3 bin 863 soruşturma yürüttü. Suçların çoğunluğu ise mülke karşı işlenen suçlar, şiddet ve uyuşturucu suçlarından oluşuyor.

Rakamları değerlendiren FDP Sözcüsü Joachim Stamp, suç rakamlarının bu noktaya varmasının politik olarak normal olmadığını kaydetti. CDU'lu politikacı Gregor Golland ise geçmişte bu suçların küçümsendiğinden yakındı. Golland söz konusu suç oranlarının iç güvenliği tehdit eder boyutlarda olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber KRV'de Kuzey Afrikalı mülteci suçlarında patlama yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER