Kubat: "Beyaz Show benim uğurum"


Türkülerin sevilen sesi Kubat, "Ben dostlarıma çok kıymet veriyorum. Dost biriktirmeyi seviyorum. Albüm yaptığı zaman ilk Beyaz'da çıkarım. O benim uğurumdur" diyor.

Gerçek adı Ramazan olan Kubat müziği, evliliğini, kızını ve resim merakını Meydan gazetesine anlattı.

İşte Kubatın Meydan gazetesinden Aslıhan Erkişi ile yaptığı röportaj:

JAMES BROWN'LA, NEŞET ERTAŞ'LA BÜYÜDÜM

Aslıhan Erkişi: 90'larda pop müziğin revaçta olduğu dönemde gençlere türküleri sevdiren adamsınız…

Kubat: 20 yıl önce benim çıktığım dönemde türkülere belki yeni bir soluk getirmiş olduk. Bir genç olarak duymak istediğim ve eksikliğini hissettiğim bir yeri tamamladım kendimce. 8 yaşımdan beri sahnede olan bir müzisyenim. Türk halk müziği genimde var ama bir yandan James Brown'lar, Tom Jones'larla, bir taraftan Mahzuni Şerif'ler, Neşet Ertaş'larla büyümüşüz. Ben türküleri genç dinamik funk uyarlamalarıyla beslemeyi seviyorum. Bir dönem Barış Manço'lar, Edip Akbayram'lar, Cem Karaca'larla da büyüdük, bütün donanımlar bizde var.

BEYAZ BENİM UĞURUM

Aslıhan Erkişi: Sanatçı dostlarınıza sorduğumda hepsi çok güzel şeyler söyledi. Galanıza sanatçı katılımı da çoktu. Nedir bu dostluğun, bu sevginin sırrı?

Kubat: Ben dostlarıma çok kıymet veriyorum. Dost biriktirmeyi seviyorum. Ailede ozanlık geleneği de var, o terbiye ile yetiştirildik. İnsan sevgisi biraz fazla bizde. Ben koleksiyonerim, dost biriktiriyorum. "En iyi koleksiyoner dost biriktirendir."

Aslıhan Erkişi: Beyazla dostluğunuzu bilmeyen yok.

Kubat: Evet öyle. Geldiğimde ilk tanıdığım insanlardan Beyaz, çok kıymetli dostum. Güzellikler için çalışan, başarılı, hassas ve çok çalışkan biri. Her zaman çıtayı yükselten bir yapısı var. Yoksa 20 yıldır bir şov programı devam edemez. Albüm yaptığım zaman ilk Beyaz'da çıkarım. O benim uğurumdur.
Arabamı satıp tablo aldım

Aslıhan Erkişi: Koleksiyonerliğinize gelince... Hem resim yapıyorsunuz hem de tablo koleksiyonunuz var.

Kubat: Kamer Batıoğlu hanımın tablolarını biriktiriyorum. Bir sanatçının, en azından bir sanatçıyı desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Kamer Hanım harika bir ressam. Bir gün caddede yürürken Kamer Batıoğlu ile karşılaştım. Dedi ki; 'Benim Cuma günü bir resim sergisi açılış kokteylim var gelir misiniz?' Gelirim dedim. 2 gün sonra açılışına gittim ve hayran oldum resimlerine. E askerden yeni gelmişim, param yok ama o kadar beğenmiştim ki eserlerini. "Şu benim arabayı size versem bana tablolarınızı verir misiniz?" dedim. Sağ olsun beni kırmadı, arabamı verdim, tabloları aldım. O gün bugündür de evde tablolar var.

SANAT HAYATIMDA 2. DEVRE BAŞLADI

Aslıhan Erkişi: Albüm rengarenk, festival havasında. Yanılıyor muyum?

Kubat: Tam da öyle. Bu zamana kadar, yani Kubat'ın 20 yıllık birikiminin albüme yansıması var. Çekinmeyelim, yenilikçi olalım diyerek her parçanın 2-3 defa aranjelerini yaptık. Biraz zamanımızı aldı, 1 yıldır uğraşıyoruz. 3 tane gün yüzü görmemiş türküyü burada söyledim; onlardan biri "Gözümden Cemalin Çok Irak Oldu." 2 tane 20 var bizim sanat hayatımızda. Bu birinci bölümdü, bunu atlattık ve noktalı virgül koyduk. Bir nefes payı almak gerekiyor çünkü 2. devreye başlayacağım. DMC Samsun Demir ile 2 albüm sözleşmesi yaptık.

HIRSSIZ BAŞARIYI DAHA KALICI BULUYORUM

Aslıhan Erkişi: Albümün her aşamasında çok büyük emekleriniz var. Titiz mi çalışırsınız hep?

Kubat: Ben başarı hastası, çalışkan bir insanım. Bazıları hırsla yapıyor bunu ama bende hırs yok. Ben çalışkanım. Başarılı insanları severim, başarılı insanlara hizmet etmekten de hoşlanırım.

KIZIM BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETECEK

Aslıhan Erkişi: Kızınız için medeniyet geliyor demişsiniz…

Kubat: Evet bir ana geliyor, ana demek medeniyet demek. Ben çok empati yapan, anlayışlı olmaya gayret eden bir insanım. Şimdi kız bana bir sürü şey öğretecek. Kadınlara bakış açımız daha da değişecek ve gelişecek. Dünya biraz erkek egemen gidiyor esasında, kadınları anlamak gerekiyor.

Aslıhan Erkişi: Kızınızın sanatçı olmasını ister misiniz?

Kubat: Muhtemelen genlerle bir şeyler taşınacak diye düşünüyorum, ya sesi ya sazı güzel olacak; yani bir şeyler olacak. Sanatçı olmasını isterim tabii. Sanat insanın ufkunu geliştiriyor, kişiliğini terbiye ediyor. Sanat dünyayı aydınlatıyor. Dolayısıyla sanatla uğraşan insanlar hayatımızda çok olsun.
Doğum günümde evlendim

Aslıhan Erkişi: 40 yaşında evleneceğim dediniz ve öyle de oldu. 40'ın bir sırrı mı vardı sizde?

Kubat: 40'ımda ve doğum günümde evlendim. Bir kere evlenmek için önce eş lazımdı ve doğru insanla evlenmem gerekiyordu. O insan zaten vardı. 4-5 yıldır bir birlikteliğimiz, tanışıklığımız vardı. Zaman o zamanmış, denk geldi.

Aslıhan Erkişi: Asıl isminiz Ramazan. Peki aile içinde?

Kubat: Elime mikrofonu aldığımdan beri Kubat'ım. Daha önceleri küçük Kubat diyorlardı. Avrupa'da okulda hep soy ismiyle çağırırlar. Dolayısıyla Kubat sanatçı ismim de oldu, arayışa da girmemiş oldum. İyi de yakıştı bana.
CİHAN
<< Önceki Haber Kubat: "Beyaz Show benim uğurum" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER