Kulp, 35 yıl sonra suya kavuştu


Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 35 yıllık su sorununu ortadan kaldıran İçme Suyu İsale Hattı hizmete açıldı. 6,5 milyon liraya mal olan tesisi devreye alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, 100 yıldır yapılmayanı el ele vererek birkaç yıl içinde yapacaklarının sözünü verdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Genel Sekreter Fethi Suvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ve Meclis Üyeleri, Kulp ilçesine giderek DİSKİ'nin gerçekleştirdiği Kulp İçme Suyu İsale Hattı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Kulp Belediyesi Eş Başkanı Metin Dinar ile meclis üyeleri de katıldı. Kulp merkeze 20 km uzaklıkta, DİSKİ tarafından yapılan tesisle, uzun süre su sorunu yaşayan Kulp'un, 35 yıllık sorunu giderilmiş oldu.
Açılış töreninde içme Suyu İsale Hattı hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, içme suyu tesisinin Kulp Belediyesi tarafından başlatıldığını, ancak Büyükşehir Yasası'yla çalışmanın DİSKİ'ye geçtiğini, DİSKİ'nin de İller Bankası tarafından kredisi sağlanan bu projeyi hayata geçirdiğini kaydetti. Karatekin, "Gelikasa kaynağından alınıp 20 kilometre uzunluğunda 250 milimetre çapında çelik borularla 1500 metre küp depoya iletiliyor ve buradan da şehre veriyoruz. Proje kapsamında hat boyunca 38 tane vantuz, 37 tane tahliye vanası, 236 metre dere geçişi, 4 tane de havalandırma bacası söz konusudur. Bu projenin en önemli özelliklerinden birisi de otomasyon sisteminin olmasıdır. Dolayısıyla herhangi bir arıza durumunu görme şansımız var. Projenin maliyeti yaklaşık 6,5 milyondur. Kulp ilçemizin 35 yıllık su ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu kapsam da ilçemiz içme suyu konusun da sıkıntı yaşamayacaktır." Dedi. Kulp'un en büyük sorunlarından birinin içme suyu sorunu olduğunu belirten Belediye Eş Başkanı Metin Dinar da, artık 24 saat sularının aktığını söyledi.
Kulp ilçesinin 35 yıllık su sorununun karşılanacağı bir tesisi hizmette açtıklarını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise tesisle Kulp'un bundan sonra sağlıklı ve sürekli musluğundan temiz su akan bir ilçe olacağını kaydetti. Açılışın ardından Kışanak, Kulp'ta esnafı, DİSKİ Kulp Hizmet Binası'nı ve DBP İlçe Teşkilatını ziyaret ederek sorunları dinledi. Kışanak, Kulp Belediyesi'nin KPSS, LYS ve SBS sınavlarında öğrencilere yönelik açtığı kurs merkezini ziyaret ederek öğrencilere sınavlarda başarılar diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kulp, 35 yıl sonra suya kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER