Ali Ünsal'ın 'Melekler' kitabı çıktı

“Melekler” kitabı, sahte metafizik akımların ve spritüal anlayışların tahribatlarına İslâm’ın orijinal ölçüleri ile cevap veren bir çalışma olarak raflardaki yerini aldı...

Ali Ünsal'ın 'Melekler' kitabı çıktı

Kanatlı Elçiler
Nurani olmaları nedeniyle görünmeyen varlıklar olan Melekler, her dönem merak edilen ve üzerinde durulan gizemli bir konu olmuştur. Keza Meleklere iman, İslâm’ın esaslarından biridir. Fakat Meleklere inanmak kadar, onlara inanış biçimi de iman açısından oldukça hassas bir konu. “Melekler” kitabı, sahte metafizik akımların ve spritüal anlayışların tahribatlarına İslâm’ın orijinal ölçüleri ile cevap veren bir çalışma. 

Semavî dinler, bize Melekler’in Allah’ın sadık kulları olduğunu,dünya ve ahiret âleminde pek çok görevle vazifelendirildiklerini haber vermektedir. Buna karşılık İlahi kaynaklardan yoksun bilgilerse hayal mahsulü olmaktan öteye geçememektedir. Kimi dönem yıldızları, cinleri, kimi dönemde ise atalarının ruhlarını melekleştirenbazı kavimler, inanç açısından kendilerini adeta büyük bir çıkmaza düşürmüşlerdir.Kur’ân-ı Kerim, Cahiliye devrindeki sapkın anlayıştan bahsederek ve o dönemde ifade edilen ‘Melekler, Allah’ın kızlarıdır.’ söylemini kesin bir dille reddeder.Meleklerin mahiyeti, tarifi ve onlara verilmesi gereken değerin ölçüsü Kur’ân’ı Kerim ve Hadisi Şerifler’de açıkça belirtilmiştir. Bu açıdan insanoğlu için Melekler konusunda en doğru ve yeterli kaynak İslâm dinidir.

Işık Yayınları tarafından hazırlanan ve Ali Ünsal’ın kaleme aldığı “Melekler”  kitabı, günümüzde bazıları tarafından “Meleklerle Yaşamak” adıyla insanlar üzerinde oynanmakta olan oyunlara dikkatleri çekerken, bu minvalde ortaya atılana sorulara da mütevazı fakat sahici cevaplar veriyor. 
Kitapta ilk önce üç büyük dinde, sonra da diğer dünya dinlerindeki melek anlayışı hakkında bilgiler veriliyor. Çünkü “Meleklerle Yaşamak” düşüncesinin mimarları, kendi anlayışlarını temellendirmek için Yahudilikten ve Hristiyanlıktan istifade etmişlerdir. Müslüman toplumlarda ise halka mümâşât için bazı İslâmî prensiplere de atıflar yapılmıştır. Bu hususlar kitapta detaylıca izah ediliyor. Akabinde İslâm Dininde Melek inancı,ayet-i kerime ve hadis-i şerifler ışığında ele alınıyor. Kitap, Semavî dinlerde melek anlayışını ve bazı Uzakdoğu dinlerinde varlığı kabul edilen 'meleği çağrıştıran spritüal varlıkları da konu ediniyor. Kitapta, dış kaynaklı olup son zamanlarda ülkemizde de görülmeye başlayan "meleklerle yaşama" düşüncesi geniş bir bölüm halinde değerlendirilip kritiğe tâbi tutuluyor; kaynağı, faaliyetleri, düşünce tarzı inceleniyor ve bunlara İslâmî açıdan cevaplar getiriliyor.

İslâm dininin orijinal kaynakları Melekleri nasıl tarif etmektedir?Bu kaynaklarda Meleklerin isimleri,sayıları ve vazifeleri konusunda bizlere neler anlatılmaktadır?Melekler mi yoksa insanoğlu daha üstündür? Melekler kanatlı varlıklar mıdır? Melekler ve insanların karşılıklı olarak temasa geçmesi mümkün müdür? Meleklerden yardım istenebilir mi? Melekler, savaşlarda insanlara fiziksel olarak destek sağlar mı? Her insanın kendine özel bir meleği var mıdır? Melek Kartları nedir? İslâmî açıdan ne ifade eder? ‘Meleklerle Yaşama’ akımı neyi amaçlamaktadır? Ve benzeri soruların cevap bulduğu kitapta, meleklere inanmak kadar, onlara inanış biçiminin de iman açısından oldukça hassas bir konu olduğu üzerinde duruluyor. Sahte metafizik akımların ve spritüal anlayışların Meleklerle ilgili tahribatlarına İslâm’ın orijinal ölçüleri ile cevap veren kitap, konuya ilgi duyanların ve sair okuyucuların fazlasıyla istifade edeceği bir eser. 

Kitapta cevap bulan diğer sorular
Meleklere inanma konusu insanlık tarihi boyunca hangi algı tahribatlarına uğratılmıştır?
Melekler mi yoksa insanoğlu daha üstündür?
Melekler resmedilebilir mi?
Melekler kanatlı varlıklar mıdır?
Meleklerin ve insanların karşılıklı olarak temasa geçmesi mümkün müdür?
Zebaniler melek midir?
Melekler insanlara doğru yolu gösterebilir mi?
Meleklerden yardım istenir mi?
Melekler kendi iradeleriyle insanlara yardım edebilir mi?
Yahudi ve Hristiyanlıkta melek anlayışı nasıldır?
İslam’a göre meleklerin vasıfları, çeşitleri ve görevleri nelerdir?
Kirâmen Kâtibin isimli meleklerin insanların sevap ve günahlarını yazmasının hikmeti nedir?
Kur’ân-ı Kerim’de hangi meleklerin isimleri zikredilmektedir?
Meleklere iman nasıl olmalıdır?
Mümin olmayan insanlarla meleklerin ilişkileri nasıldır?
Melekler, savaşlarda insanlara fiziksel olarak destek sağlar mı?
Melek Kartları nedir? İslâmî açıdan ne ifade eder?
Her insanın kendine özel bir meleği var mıdır?
‘Meleklerle Yaşama’ akımı neyi amaçlıyor?

Melekler, Ali Ünsal, Işık Yayınları, 134 sayfa


<< Önceki Haber Ali Ünsal'ın 'Melekler' kitabı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER