Fethullah Gülen Hocaefendi'den İcma Sempozyumu'na mesaj

Fethullah Gülen Hocaefendi, İstanbul Kongre Merkezi'nde devam eden 'Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur' konulu sempozyuma bir kutlama mesajı gönderdi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'den İcma Sempozyumu'na mesaj

Hocaefendi'nin mesajı kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği salonda alkışlarla karşılandı.

Dünyanın 80'e yakın ülkesinde çok sayıda alim ve akademisyenin de hazır bulunduğu sempozyumda okunan mesaja Hocaefendi, katılımcılara tebriklerini ve selamlarını yolladı. Hocaefendi mesajında insanlığın en rahat nefes alabileceği atmosferin İslam atmosferi olduğunu dile getirdi.

Hocaefendi mesajında "Bu fevkalade önemli toplantıda ilim adamlarımızın kronikleşmiş asırlık problemlerimize temel kaynaklarımızdan alternatif çözümler sunacakları herkesin beklentisi." dedi.

Mesajın devamında Hocaefendi, şu ifadeleri kullandı: "Son bir iki asırdan beri topyekun insanlığa dayatılan pek çok sistem maalesef onun ızdıraplarını artırmaktan başka işe yaramadı. Bugün insanoğluna rahat nefes alabilme imkanı sağlayacak bir tek atmosfer varsa hiç şüphesiz o da İslam atmosferidir. Bu atmosfer hemen her dönemde tertemiz, dupduru ve hiçbir zamana ve mekana ait düşünce kirlerinin bulundurmayacağı kadar hep derin deryalar gibi dalgalanıp durmuştur. Ne var ki ona ulaşmak ve ondan tam istifa edebilmek için belli bir niyet ve nazara, belli bir cehd ve gayrete, belli bir teveccüh ve güvene ihtiyaç vardır."


<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi'den İcma Sempozyumu'na mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER