Gonca fidanları sizi bekliyor

Baharın bütün güzelliklerini yaşadığımız şu günlerde Gonca her ay olduğu gibi yeniden açtı

Gonca fidanları sizi bekliyor

çocukların sevgi dolu yüreklerinde. her ay sabırsızlıkla beklenen, Çocuk dergileri arasında özgün  çizgisini yıllardır devam ettiren Gonca Dergisi, 144. Sayısıyla Nisan ayında da cıvıl cıvıl yine dopdolu  60 sayfa ile çıkıyor okurlarının karşısına. 

“Yavru Ağaçlar Minik Ellerde” 

 Gonca Dergisi, fidanların toprakla buluşma mevsimi olan İlkbaharda, Minik okuyucularımıza, tabiat sevgisini aşılamak ve fidan dikiminin önemini kavramalarına yardımcı olmak amacıyla geleneksel hale getirdiği“Yavru ağaçlar minik ellerde” kampanyasıyla okurlarına çam fidanı hediye ediyor. Dergi bu şekilde, hemen her sayısında vurgu yaptığı çevreciliğinin sözden ibaret olmadığını da göstermiş oluyor. 

 Çocukların aktif olarak katıldıkları ve sorumluluk aldıkları etkinlikleri daha kolay benimseyip ve sahip çıktıklarına inanan Gonca Dergisi, ülkemizin birçok yerinde fidan dikim organizeleri yaparak onlara sorumluluk veriyor. Fidanın dikilmesi, olumsuz ektilerden korunması, bakılması ve büyümesine refakat edilmesini üstlenen bir çocuğun büyüdüğünde kendi ağacına ve diğer ağaçlara zarar vermeyeceğine inanıyor. Dikilecek olan bu yüz bin ağaç bir orman demek, temiz hava ve güzel çevre demek. 

“Yavru Ağaçlar Minik Ellerde” sloganıyla yola çıkılan bu projede bugüne kadar yaklaşık olarak 1.000.000 ağaç dikilmiştir.

Derginin içinde neler mi var?

Dergide karşımıza ilk Fatma Beyza Tütüncüoğlu’nun “Pek Keyifli Bir Ödev” adlı hikâyesi çıkıyor. Nasreddin Hoca bilindik üslubuyla güldürürken düşündürüyor. Hulusi Hatıpoğlu “Enli Hayvanlar” adlı bilim yazısında hayvanlar âleminin enlerini gözler önüne seriyor. Mizah Dükkânı birbirinden komik fıkralarla sizleri bekliyor. Zeynep’in Günlüğü her zamanki gibi dopdolu. Cüneyd Suavi’nin “Bahşiş” adlı çizgi hikâyesi insanı düşünmeğe sevk ediyor. Nesibe Şahin’in “Sakla Beni Sinem” adlı hikâyesi çoğu öğrencinin kâbusu olan tahtaya kalkma korkusunu işliyor. 

Gezgin Abi ise Trabzon’dan el sallıyor sevenlerine. Hayret Et çizgi hikâyesinde keçinin ne dediği bir türlü çözülemiyor. Bakalım hangi okurumuz çözecek? Mektup gönderen herkese hediyeler bu köşe için de devam ediyor. Mustafa Topçu “Marangoz” adlı şiiri ile dergide yerini alıyor. Gizli El’de bu ay “Asıl Vatan” konu ediliyor. Sor ki Bilesin’e siz soruyorsunuz Gonca dergisi cevaplamaya devam ediyor. Soner Can “Termit” adlı yazısıyla sizi termitlerle baş başa bırakıyor. 

Derginizi fidanınız ile birlikte almayı unutmayın…
<< Önceki Haber Gonca fidanları sizi bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER