Hocaefendi tek gelirini ve ödediği kirayı açıkladı

Fethullah Gülen Hocaefendi, tek gelirinden ödediği kiraya kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Hocaefendi tek gelirini ve ödediği kirayı açıkladı

  • Hocafendi, tek gelirinin kitap teliflerinden geldiğini söyledi.
  • 'Yapılan hizmetler karşısında bir şey talep etmeyin.' uyarısında bulundu.
  • Misafirin kira sorusu üzerine; 5.500 Dolar kira ödediğini belirtti.

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin en son hasbihali Herkul.org sitesinde yayınlandı. 

Muhterem Hocaefendi, "386. Nağme: Hucurât Sûresi, Edep ve Kul Hakkı" başlıklı sohbetinde anlattıklarıyla, örnek bir hassasiyete sahip oluşunu bir kez daha ortaya koydu.

Dile getirilen bir tefsir örneği üzerine Hocaefendi, "Benim kitabım bana ait değil ki, Allah'ın mülkü. Bazıları hediye edilmiş bazılarını da almışım. Bunların da paralarını veriyorum ben. Teliften geliyor başka bir gelirim yok." şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi, "Dine, millete, mefkureye hizmetin karşılığında elinden geldiğince bir şey talep etmeyin, kimseden bir şey talep etmeyin." uyarısında bulundu.  

Bir misafirin 'Buraya da kira ödüyor musunuz?' şeklinde gelen sorusuna, "Evet ödüyorum. Hem ben kalıyorum, hem işte sizler de kalıyorsunuz. Nasıl kalacaksınız vakıf evinde? Onun için 5.500 Dolar ödüyorum." diyen muhterem Hocaefendi şu açıklamayı yaptı:

"Şunun için önemli; 'Vakfın binasında kalıyor. Yiyor içiyor' suizanına medar olmasın diye. Buradaki mutfak şeyini de bir iki arkadaş kefil etmiş veriyor. Millete haram yedirmemek için. Bu mevzuda o hassasiyet tamdır yani."


İşte sitede yapılan paylaşım:

Sevgili dostlar,

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin rahle-i tedrisinde bugün derse Hucurât Sûresi’nin tefsiri ve Hira dergisinin özeti ile devam edildi.

16:34 dakikalık ses kaydı olarak paylaşacağımız bu nağmede Hucurât Sûresi’nin bazı ayetleriyle alâkalı farklı tevilleri ve kıymetli Hocamızın açıklamalarını bulacaksınız.

Ayrıca, muazzez Hocaefendi’nin, maruz kaldığı meşguliyetler karşısındaki hissiyatını ve bir kısım hatıralar ışığında, helal-haram ve kul hakkı hususundaki hassasiyetini dinleyeceksiniz.

Tefsire ait bölümlerde özellikle şu iki ayet üzerinde durulmaktadır:



“Ey iman edenler: Söz ve hareketlerinizde ileri gidip de Allah’ın ve Rasûlünün önüne geçmeyin! Allah’a karşı gelmekten sakının! Allah her şeyi hakkıyla işitir ve bilir. Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamberin sesinden fazla yükseltmeyin! Birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi onunla da öylece konuşmayın! Yoksa siz farkında olmadan bütün emekleriniz hiçe iniverir.” (Hucurât Sûresi, 49/1-2)

Dualarınıza vesile olması istirhamıyla…

<< Önceki Haber Hocaefendi tek gelirini ve ödediği kirayı açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER