'İnsan bunu yapınca şeytan çığlık çığlığa oluyor'

Samanyolu Haber Televizyonu Haber Özel Programına katılan 'Cinler ve Melekler' kitabının yazarı Mehmet Yavuz Şeker çarpıcı değerlendirmelerde bulundu..

'İnsan bunu yapınca şeytan çığlık çığlığa oluyor'

Hepimizin şer olduğunu bildiği ve kendimizi en çok sakınmamız gereken varlıktır şeytan.. İnsanın en zayıf noktasını kollar ve o noktadan sinsice ilerleyerek kendisine yollar açar.. Kişinin iman kuvveti karşısında tuzla buz olabilirken, kendisini İslam dini istikametinde sabitleyemeyenlerin ayaklarını kaydırır, esfeli safiline sokar...

Peki ya şeytanın zayıf noktaları, onu en çok ne çıldırtır, neleri ve kimleri sever, şeytandan korunmak için ne yapmak gerekir? Samanyolu Haber Televizyonu Haber Özel Programına katılan 'Cinler ve Melekler' kitabının yazarı Mehmet Yavuz Şeker, Mahir Etyemez'in sorularına cevap verdi.

Şeytanın en çok secde eden namaz kılıp, ibadet eden kişileri gördüğünde sinirlendiğini belirten Şeker, 'İnsanoğlu secde ettiğinde Şeytan çığlık çığlığa olur, çılgına döner.' İfadelerini kullandı.



Şeytanın en çok kendisi gibi hak yolundan uzaklaşmış kişileri sevdiğini söyleyen Şeker, 'En sevmediği, en nefret ettiği kişi Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'dir. Tabi ki iblisin kainatın iftihar tablosunu sevmemesinden daha doğal bir şey yoktur.' Diye konuştu. 

Şeytandan korunmanın yollarına da değinen şeker, 'Euzu Besmele çekilmeli. Euzu Besmele; Allah'ın huzurundan kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım demektir. İlla Arapça olmak zorunda değil, insan kendi dilinde de sığınma talep edebilir.' dedi.
<< Önceki Haber 'İnsan bunu yapınca şeytan çığlık çığlığa oluyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER