İslam aleminde Kadir Gecesi coşkusu

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.

İslam aleminde Kadir Gecesi coşkusu

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde İstanbullular camilere akın etti. 

Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan, Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Sultanahmet Camisi

Orucunu At Meydanı'nda ve Sultanahmet Camisi'nin avlusunda açan vatandaşlar, caminin girişinde ve şadırvanında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar caminin içinin yanı sıra avlusu ve bahçesinde de teravih namazı kıldı. Geceyi ihya etmek için bazı Müslüman turistlerin de camiye geldiği görüldü. Bazı vatandaşların Kur'an-ı Kerim okuduğu caminin bahçesinde turistlerin de fotoğraf çektiği görüldü.


Vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi'ni de doldurdu.  Evlerinden getirdikleri iftariyeliklerle cami çevresinde oruçlarını açan vatandaşlar, akşam namazını Eyüp Sultan ve çevredeki camilerde kıldı. Akşam namazının ardından vatandaşlar, Eyüp Sultan türbesinin önünde dua edip, Kur'an-ı Kerim okudu.

Bazı vatandaşlar teravih namazını, caminin dolması nedeniyle iç ve dış avlularda yerlere serilen hasırlar ve beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

Selimiye Camisi

Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Cami, Kadir Gecesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 20 bin kişinin namaz kıldığı camide, içeride yer bulamayanlar cami bahçesinde ve çevresinde yerlere kilim sererek ibadet etti.
<< Önceki Haber İslam aleminde Kadir Gecesi coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER