İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler

İşte sinemalarda bu hafta vizyona girecek filmler...

İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler

Sinemada Haftanın Programı, Vizyona Girenleri ve Güvenli Filmleri hazırlayan Cinemu, Vizyona Giren Filmleri sizler için yorumladı.

Türkiye’de Vizyona Giren Filmler:

Su ve Ateş: Yağmur Kemal ismiyle tanıdığı gizemli bir adama aşık olmuştur. Fakat Kemal'in(Haşmet) Yağmur'dan sakladığı bir çok sır vardır. Doğunun kanunlarından uzağa kaçan bir adam olan Haşmet ve hayatın acı gerçeklerinden bihaber, saf ve duru bir kız olan Yağmur’un imkansız aşkının hikayesidir.

I Want You - Sensiz Olmaz: Bir süreliğine Londra’da yaşayan Hache, Barcelona’ya döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Herkes ve her şey değişime uğrasa da Babi’ye karşı beslediği derin duygular aynı kalmıştır. Fakat Babi onun yokluğunda kendine yeni bir hayat kurmuş ve başkası ile nişanlanmıştır. Bunun üzerine Hache kendine yeni bir hayat kurarak tüm eski çevresinden bağlarını koparmak ister. Fakat bu o kadar kolay olmaz..

Hayatboyu: Ayrılık onlar için en iyi çözüm yolu iken bir birlerinden kopmayıp ısrarla bu soğuk ilişkiyi devam ettiren çiftin hayatını bizlere anlatıyor. Ela saygın bir sanatçı Can ise başarılı bir mimardır. Aralarında aşk olmasa da bir birlerine olan saygılarını daha yitirmemişlerdi ta ki Ela, Can’ın telefon konuşmalarını duyuncaya kadar…

All Is Lost - Sona Doğru: Okyanusta tek başına yatı ile yolculuk yapan tecrübeli bir denizci, yatına bir konteynır çarpması ile bilincini kaybeder. Kendine geldiğinde ise yatının ciddi derecede hasar aldığını görür. Telsiz ve navigasyon sistemleri çalışmayan denizci umudunu kaybetmez ve yatındaki hasarı tamir etmeye çalışır. Fakat işler yolunda gitmez ve yaklaşan fırtına işlerini iyice zorlaştırır. Bir süre sonra fırtınanın tam ortasında kalan denizci tüm bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak bu çaresizlikten kurtulmayı planlar. Fakat bu fırtınanın ve köpek balıkları işlerini iyice zorlaştıracaktır.

Sevgi Taşı: Diyarbakır’ın doğa ve tarihi güzellikleri ile insanların sıcaklığını alışılmışın dışında gösteren bir aşk, komedi ve dram filmi. Mehmet, Annesi’nin kendisine anlattığı masalda kendisi ve etrafındakilerin hayatını değiştireceğine inandığı Sevgi Taşı’nı aramaktadır. Masala göre; Sevgi Taşı Hazreti Süleyman’ a aittir. Bu taşın, Hazreti Süleyman tarafından Surları bir arada tutsun, bütün ayrılıklara ve hastalıklara şifa olsun diye, Surların arasına saklandığına inanılmıştır. İşte Mehmet de çevresindeki olumsuzlukları düzeltmek için her gün Sur Bedenlerinde Sevgi taşını aramaktadır.

ABD’de Vizyona Giren Filmler (Ek olarak): 

The Best Man Holiday - Sağdıç Tatili: Üniversiteden arkadaş olan bir grup uzun zaman sonra Noel tatili için bir araya geldiklerinde aralarındaki unutulmaya yüz tutmuş rekabet ver romantizmi yeniden ateşlemenin aslında ne kadar kolay olduğunu fark ederler.

Nebraska: Yaşlı ve alkolik baba Woody Grant piyangonun kendisine çıktığını öğrenir. Ödülü almak için Montana'dan Nebraska yola koyulmaya hazırlanan Grant kendine bir yol arkadaşı arar. Çevresindekiler onu ciddiye almazlar. Ama oğlu istemeyerek de olmasa ona bu yolculuk da eşlik eder..

Charlie Countryman: Charlie Countryman'in hayatı Romanyalı Gabi ile tanışıp ona aşık olana kadar normal bir hayattı. Gabi'nin yasadışı işlere bulaşmış hasta bir kocası olduğunu öğrenen ve zekası ve saf duyguları dışında başka bir şeyi olmayan Charlie, Gabi'yi sorunlarından kurtarmaya karar verir. 

Dear Mr. Watterson - Sevgili Bay Watterson: Calvin & Hobbes dönemi biteli on yıldan fazla oluyor. Karikatür dizisinin çizeri Bill Watterson ise gözlerden uzakta hayatına devam ediyor. Bu belgesel kendisini bulmak ya da özelini araştırmak için değil, kendisinin 'basit' karikatürünün 80ler ve 90larda insanları nasıl ve niçin bugüne taşınacak derecede etkilediğini keşfetmek için yapıldı.

Faust: Film, "dünyanın sırlarına erişmek için" ruhlarını şeytana satan insanların hikayesini anlatan Alman Dünya Klasiği Faust'un uyarlamasıdır.

Haftanın Öne Çıkanları:

All Is Lost - Sona Doğru: Robert Redford'un tek kişilik gösterisi izlemeye değer.


Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız) 

The Past - Geçmiş: İranlı bir adam eşini ve çocuklarını İran'a dönmek için ikna etmişken, eşi yeni bir ilişkiye başlayıp kendisinden boşanmaya çalışmaktadır.

Chennai Express - Chennai Treni: İlham verici bir tren seyahati Rahul'u sadece tesadüfen gideceği yere ulaştırmakla kalmaz aynı zamanda gerçek aşkın gücünü görmesini de sağlar.

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)  

A Separation - Bir Ayrılık: Simin eşi ve çocuklarıyla birlikte İran'dan ayrılmak ister. Başka bir ülkeye taşınmayı hasta babası yüzünden reddeden Nader'e boşanma davası açar. Boşanma davası talebi reddedilince anne babasının evine gitmeye karar verir. Termeh ise Babasıyla kalmaya karar verir. Hasta babası ve kızına bakması için hamile bir genç kadın tutan Nader bunun ona açacağı sıkıntılardan habersizdir. Bir çok ödül alan film 300 bin dolarlık bütçesini ona katlamıştır.

Kelebek: Tarihler 1996'yı vurduğunda beş yıl sonra gerçekleşecek 11 Eylül saldırısının tohumları atılmaktadır. Dünya kavranması zor ve çok bilinmeyenli denklemler ile doludur ve hiçbir şey bir gün önce başlamaz. Burada bir kelebek kanat çırpsa, Atlantik'te fırtınaya sebep olabilir. İşte biz, her birimiz tıpkı o kelebek gibiyiz; fakat bir farkla. Bizim kelebeğimiz fırtınaya sebep olmaz. O, kanatlarını açar fırtınaya karşı koyar. Mevlevi dedesi İbrahim, bu sözlerle yolcu eder onları; sanki olacakları biliyormuş gibi. Nitekim, Yusuflar yola çıkmak için hazırlanırken Usame bin Ladin, yeni karargahı olan Afganistan sınırından geçmektedir. Yusuf ve arkadaşları o yıl Afganistan'da binlerce insanla tanışır ve içlerinden biri, 11 Eylül 2001'de bütün dünyanın tanıyacağı genç bir adamdır.


cinemu.com
<< Önceki Haber İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER