Muharrem Ayı'nda kaç gün oruç tutulur? Duası nasıl yapılmalı?

Bugün Hicri takvime göre 1 Muharrem 1435. Yani hicri yılbaşı. Muharrem Ayı'nda kaç gün oruç tutulur? Muharrem Ayı nasıl değerlendirilmeli? Muharrem Ayı duası nasıldır? İşte cevaplar...

Muharrem Ayı'nda kaç gün oruç tutulur? Duası nasıl yapılmalı?

Bugün hicri takvime göre 1 muharrem 1435. Yani Hicri yılbaşı. Peygamber Efendimiz'in Mekke'den Medine'ye hicreti bundan tam 1435 yıl önce bugün başladı. Peki Muharrem Ayı'nda kaç gün oruç tutulur? Muharrem Ayında kaç gün oruç tutulur? Muharrem Ayı nasıl değerlendirilmeli? Muharrem Ayı duası nasıldır?   

Röportaj 1: "Hicri yılbaşı İslami devletin temellerinin atıldığı gündür. Peygamber Efendimiz'in (S.A.S.) Mekke'den Medine'ye yapmış olduğu hicrettir."

Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı haram aylardan biri.

Röportaj 2: "Muharrem Ayı haram demek. Yine Hazreti Hüseyin'in Şehid edildiği gündür bugün." 

İçinde Aşure Günü'nü de bulunduran Muharrem ayını yapılacak ibadetlerle ihya etmek gerekiyor.

Röportaj 3: "Dokuz, on, onbirinci günlerini oruçlu geçirmek güzeldir. Yine bizim güzel bir örfümüzdür adetimizdir. Aşure günü güzel bir aşure tatlısı yapıp efendim, on maddeden, katkıdan meydana gelen o güzelliği adeta bir tatlılığa dönüştürmek. İnsanlar arasında birliğin beraberleriğin simgelendiği o günleri muharrem ayı içerisinde yaşamak da oldukça güzel bir örf olarak yerleşmiştir."

Bu güzel günlerde okunması gereken önemli bir dua var.

Röportaj 4: "Peygamber Efendimiz'in (sas) yaptığı çok kısa ve özlü bir dua vardır. Allahümme inneke afuvvun kerimun tuhibbul affe fağfu anne ve ya fağfu anni diye. Ey Allah'ım sen kerimsin. Sen cömertsin. Sen affedersin. Affı seversin. Dolayısıyla bizi anamızı babamızı da affet.' diye. Böyle güzel bir kısa özlü duayı da gerçekleştirmek lazım."


<< Önceki Haber Muharrem Ayı'nda kaç gün oruç tutulur? Duası nasıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER