Selam Filmi Azerbaycan'da gösterime giriyor

2 milyonu aşkın kişinin seyrettiği Selam Filmi Azerbaycan'da da gösterime girecek

Selam filmi Fragmanı

2013 yılının en çok ses getiren yapımlarından biri olan, Türkiye ve Avrupa’da 2 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Selam filmi, 11 Temmuz’da Azerbaycan’da vizyona  giriyor.

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı Selam filmi, 11 Temmuz’da Azerbaycan’daki izleyicileriyle buluşuyor. Türkiye ve Avrupa’da 2 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Selam, idealleri uğruna sevdiklerinden, ailelerinden, evlerinden, yurtlarından ayrılarak 3 farklı kıtaya doğru yola çıkan Harun, Adem ve Zehra öğretmenin hikayesini konu alıyor.

Yönetmenliğini Levent Demirkale’nin yaptığı filmin başrollerinde Yunus Emre Yıldırımer, Fatma Karanfil, Hasan Nihat Sütçü, Burçin Abdullah, Emre Karakoç gibi isimler yer alıyor. Çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da gerçekleştirilen film, 3 ayrı kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Sabri Koç (Neyir Film) ve Haluk Örgün’ün yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu Necati Şahin kaleme aldı. Filmin dağıtımını ise Warner Bros yapıyor.

Dünya’nın en çilekeş ülkelerine barışı, dostluğu, kardeşliği, yardımı götüren bu isimsiz kahramanlar kendi hayatlarını hiçe sayarak eğitim fedakarlığını her şeyin üstünde görür. Üç öğretmenin hikayesi zaman zaman birbiriyle kesişirken çoğu zaman binlerce kilometreyle birbirinden ayrılır ve onlar gittikleri her ülkede solmayan birer hatıra olur.

<< Önceki Haber Selam Filmi Azerbaycan'da gösterime giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER