Senegal’de “Gülen Hareketi” Konuşulacak

İlim ve fikir adamı M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin düşünce dünyasının ele alınacağı bir konferans düzenleniyor

Senegal’de “Gülen Hareketi” Konuşulacak

Türkiye’nin en çok satan aylık ilim ve kültür dergisi Sızıntı’nın Fransızca versiyonu olan Ebru Dergisi, Senegal’in başkenti Dakar’da, ilim ve fikir adamı M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin düşünce dünyasının ele alınacağı bir konferans düzenliyor. Senegal Başbakanı Abdul Mbaye’nin de katılacağı konferansta 12 ayrı ülkeden gelen seçkin konuşmacılar Gülen Hareketi’ni anlatacaklar. 

Kaynak Kültür Yayın Grubu çatısı altında Fransızca olarak yayımlanan Ebru Dergisi’nin ATSA (Atlantik Türk-Senegal Derneği) öncülüğünde Cheikh Anta Diop Üniversitesi ve Senegal Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenleyeceği konferans, 9 Şubat tarihinde Dakar’daki King Fahd Palace Hoteli’nde gerçekleştirilecek. Konferansın başlığı ise “Globalleşen Dünyada Ortak Paydaları Bulmak: Gülen Hareketi’nin Katkıları”. Hayata geçirdiği diyalog faaliyetleriyle Senegal’de adından sıkça söz ettiren ‘Atlantik Türk-Senegal Derneği’ (ATSA)’nın yanı sıra ülkenin en büyük üniversitesi Cheikh Anta Diop ve Senegal Eğitim Bakanlığı’nın da organizasyonda söz sahibi olması, konferansın önemini bir kat daha artırıyor. Senegalli akademisyenlerin haricinde ABD’den Prof. Dr. Marcia Hermansen, İtalya’dan Prof. Dr. Elena Biagi, Fransa’dan Prof. Dr. Hervé Legrand, Romanya’dan Prof. Dr. Philip Stanciu gibi sahalarında tanınmış akademisyenlerin katılacağı konferansta Türkiye’yi Fatih Üniversitesi’nden Prof. Dr. Suat Yıldırım ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. İrfan Yılmaz temsil edecek. 9 Şubat’ta King Fahd Palace Hoteli’nin Kongre Salonunda yapılacak konferansta, 12 ayrı ülkeden gelen seçkin konuşmacılar, Fethullah Gülen’in fikirleri ve Hizmet Hareketi’nin diyalog ve eğitim faaliyetleri üzerinde yaptıkları araştırmaları Senegal kamuoyuyla paylaşacaklar. 

Senegal Halkı Türk İnsanına Yabancı Değil
Senegallilerin Türk müteşebbisler tarafından açılan Yavuz Selim Kolejleri vesilesiyle Türk insanını yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Ebru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enes Muslukçu, bu konferansla birlikte Senegal kamuoyunun, Yavuz Selim kolejindeki eğitim ve diyalog anlayışının fikri temellerini ve dünya genelindeki yansımalarını dinleme fırsatı bulacağını belirtiyor. Konferansta Hizmet Hareketi; globalleşme, tasavvuf, İslam ve çok kültürlülük, Müslüman kimliğinin restorasyonu, uzlaşma kültürü, aile-okul-toplum-ahlak ve bilim felsefesi gibi temalar ekseninde ele alınacak. Konferansla ilgili daha fazla bilgi için www.ebruconferences.com ve www.ebrumagazine.com adresleri ziyaret edilebilir.

<< Önceki Haber Senegal’de “Gülen Hareketi” Konuşulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER