Kumpas kurmaya çalışırken içler acısı duruma düşmek

Sade vatandaştan, kendisini hırsızlık şebekesinin elinden kurtaran polislerden şikâyetçi olması istendi.

Kumpas kurmaya çalışırken içler acısı duruma düşmek

HSYK Başmüfettişliğinin, Konya’da yaşayan Birol Özgül’ün, kendisini oto hırsızlık şebekesinin elinden kurtaran polislerden şikâyetçi olmasını istediği iddia edildi. Özgül ‘kumpasa katıl’ teklifini şu sözlerle reddetti: “O polisler beni oto hırsızlık şebekesinin eline düşmekten, oto hırsızı damgası yemekten kurtardı. Şikâyetçi olmak bir yana, onlara minnettar ve müteşekkirim.”

'POLİS ŞEBEKEYLE İLGİM OLMADIĞINI ORTAYA ÇIKARDI'

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık ekipleri, yasal dinleme ve takip neticesinde 2012 yılında şehirde çok sayıda oto hırsızlık şebekesini çökertti. Bu takipler sırasında şebeke üyelerinden birinin, Konya’da yaşayan Birol Özgül adına kayıtlı telefon hattını kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine söz konusu isim gözaltına alındı ve sorgulandı. Şarküteri dükkânı işleten Özgül o gün yaşadıklarını özetle şöyle anlattı: “Hayatımda hiç görmediğim, kim olduğunu bilmediğim Hüseyin Ü. adlı şebeke üyesi benim kimlik bilgilerimi kullanarak Mart 2012’de GSM hattı almış, oto çalarken yaklaşık 3 ay kullanmış. Polis beni, adıma alınan GSM hattı dolayısıyla gözaltına aldı. Ankara Emniyeti’nde yapılan kimlik tespiti ve sorgulamalar sonucunda gerçek ortaya çıktı. Şebekeyle uzaktan yakından bir ilgim olmadığını, şebekenin mağdur ettiği vatandaşlardan biri olduğumu belirleyip serbest bıraktı.”

'ASAYİŞ ŞUBE YERİNE TEM ŞUBE İFADE ALDI'

Bu olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişliği, olayın üzerine gitmeye karar verdi. HSYK’nın, Konya Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderdiği yazı ile Birol Özgül’ün ifadesi alındı. Ancak konu Asayiş Şube’nin görev alanında olmasına rağmen Özgül’ün ifadesini Terörle Mücadele Şubesi aldı. Birol Özgül bu durumu, “Kumpas hazırlığının ispatı.” diye yorumluyor.

'ISRARLA HIRSIZIN TELEFONUNU DİNLEYENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMAMI İSTEDİ'

Zaten Birol Özgül’ün ifadesinde polisin, son dönemdeki kumpas davalarında olduğu gibi kurulmaya çalışılan kumpas deşifre oldu: “Memur benden ısrarla; benden habersiz, iznim olmadan, tanımadığım hırsızlık şebekesi üyesi Hüseyin Ü.’nün kullandığı telefon hattının dinlenmesi dolayısıyla şikâyetçi olmamı istedi. Defalarca benzeri soruları sordu ve sonra sözü ‘Bu hattı dinleyen polisler hakkında şikayetçi olacak mısın?’ sorusuna getirdi.

'POLİSLER HAKPERESTLİLİK SAYESİNDE BENİ KURTARDI ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'

Ben de her seferinde ‘Bu polisler, beni hiç ilgim olmadığı halde; hakperestlikleri, dikkatleri ve çalışkanlıkları sayesinde oto hırsızı damgası yemekten kurtardı. Ben onlar hakkında şikâyetçi değilim, tersine hepsine minnettar ve müteşekkirim.’ şeklinde karşılık verdim.”

'YUKARIDAN İSTİYORLAR'

Birol Özgül, ifadesini alan polisin, kendisini oto hırsızlık şebekesinin elinden kurtaran emniyet personeli ile ilgili anlattıklarını tutanağa yazmadığını söyledi. İfadeyi alan polise “Neden görevini hakkıyla yapan meslektaşlarınızdan illa şikâyetçi olmamı, onlara kumpas kurulmasına alet olmamı istiyorsun?” sorusunu sorduğumda cevap şu oldu: “Yukarıdan öyle istiyorlar.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Kumpas kurmaya çalışırken içler acısı duruma düşmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER