Kurban alanında ki atıklar mahalleli ve esnafı canından bezdirdi


Bursa'nın Yıldırım ilçesi İsabey kurban pazarı yanında ki boş arazide kesilen kurban atıkları mahalleli ve çevre esnafını canından bezdirdi. Pazardan aldıkları kurbanlarla dini ibadetlerini yerine getiren vatandaşların bıraktığı atıklar bayram bitmesine rağmen alandan kaldırılmadı. Üstün körü temizlik yapan belediyeden şikayet eden vatandaşlar, pazarın iyice temizlendikten sonra sabunlu suyla iyice yıkanmasını istedi.

Belediyenin basit bir temizlik yaptığını anlatan çevre esnafı; bu gün pazar günü olmasına rağmen kokudan bazı pazarcıların gelemediğini ifade etti. Kurban atıklarının iyi temizlenmemesi nedeniyle sinek ve koku olduğunu belirten esnaf belediyeden duyarlılık istediklerini dile getirdi. Özellikle pazar alanını etrafının iyi temizlenip yıkanmadığı için sinek ve koku olduğunu belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

Sem pazarı esnaflarından Serhat Gandır, kokudan büyük zorluk yaşadıklarını belirterek, "Valla dayanamıyoruz kokuya ama mecburiyetten, yoksa gelmeyiz. Mal satıyoruz burada pazarcıyız. Çok fazla koku var. Belediye hiç temizlik yapmamış buralarda. Şikayetçiyiz bu durumdan, paraya gelince hemen alıyorlar. Ama icraata gelince hiç yok sıfır. Hayvan atıkları, ayağı, kolu böbreği, organları var. Kokudan insanlar, müşteriler rahatsız oluyor. Burada bir su vurup gitmişler. Sinekten insan zaten duramıyor ki burada. Pazarcılar açamadı bu gün buraya." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kurban alanında ki atıklar mahalleli ve esnafı canından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER