Kurban pazarlarında son gün telaşı


Kurban Bayramı'na bir gün kala ellerinde kalan hayvanları satma telaşı yaşayan üreticiler pazardan memnun değil. Özellikle doğu illerinden gelen satıcılar, taban fiyatlarındaki yükseklikten dolayı iyi bir pazar yaşamadıklarından yakındı.

Bursa'daki kurban pazarlarda özellikle büyükbaş hayvanlar büyük oranda tükendi. Kurbanlık alımını son güne bırakan vatandaşlar pazarlarda aldıkları kurbanlıkları evlerine götürdü. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarlarda üreticiler girdi fiyatlarından da şikayet etti.

BÜYÜKBAŞLAR SATILDI KÜÇÜKBAŞLAR ELDE KALDI

Kars'tan kurbanlık kuzu getiren Orbay Temuçin, hayvanlarını satamadığını belirterek, "Getirdik buraya piyasa düşük, alıcı yok, milletin alım gücü yok. Hayvanlarımız şuanda elimizde. Geri götürmeye de zorlanacağız. 120 tane getirdim, şuan elimizde 70 tane kaldı. Bekliyoruz, inşallah satılır ve insanlarda perişan olmaz. Kuzular 550-600 ila 750 TL'ye arasında satılıyor." dedi.

İbrahim Bartan ise Kars Arpaçay'dan boğa getirdiğini dile getirirken şunları söyledi: "Sattık ama çok ucuza sattık. Orada taban yüksek. Köylünün evinde çiftini 11-12 bin liraya alıyorduk. Ama burada 10 bin liraya çifti gelmedi. Çiftinde bir iki bin lira zarar ettik. Şu anda da elimde büyük bir boğa kaldı onu da satamıyorum. Etbalık'tan'da her hangi kimse gelmedi. Vakıflardan geldiler ama onlarda kilo ile ucuz istiyorlar onlara da veremedik. 29 tane mal getirdik yaklaşık 35-40 bin lira zararım var."

Ağrı'dan düve getiren Cevdet Akyol ise, "Bu sene pazar iyi değildi. Millet 'pahalı' dedi, bizimde kar marjımız kalmadı. Zararına mal sattık, memnun değiliz. Bu sene malın tabanı pahalıydı. Pahalı aldık. Ağrı'da yerinde pahalıydı mal. 5 bin liraya, 6 bin liraya aldık burada da aynı fiyata verdik. Kar kalmadı bu sene biz de." şeklinde yakındı.

Kurbanlık alan Sami Şentürk ise fiyatlardan memnun olduğunu ifade ederek, "Kurbanlık aldık 5 bin 250 liraya. Fiyatlar iyi fena değil, yeni aldık götürüyoruz Allah kabul etsin, hayırlı bayramlar." şeklinde konuştu.

ESNAFTA MEMNUN DEĞİL

Bu arada pazar alanlarında kurdukları tezgahlarla et pişirip satış yapan esnafta bu yılki kurbandan memnun değil. Panayır Kurban pazarı yanında kurduğu tezgahında et pişirip satan Cevdet Bayat, bu sene çok kötü geçtiğini savunurken, "Bu sene berbat, çok bozuk, millette para yok. Et pahalı, et olmuş 43 lira. Ben bunu kaça satayım. 9 yıldan beri ben bu işi yapıyorum ama bu sene çok bozuk daha kendimi kurtaramadım. Et pahalı diye yiyen yok." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kurban pazarlarında son gün telaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER