Kurbanlık hayvan satıcıları, belediyenin ilgisizliğinden şikayetçi

Kurbanlık hayvan satıcıları, belediyenin ilgisizliğinden şikayetçi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çankırı Hayvan Pazarı yer alan hayvan satıcıları, denetimsizlikten şikayetçi. Çankırı'da Çarşamba pazarı civarında kurulan hayvan pazarı sakinleri, Kurban Bayramı öncesinde sıkıntı ve beklentilerini dile getirdi. Hayvan pazarının yeterince temizlenmemesi denetimlerin olmamasından ve yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi olan hayvan satıcıları, bayram öncesinde acilen tedbir alınmasını istedi.

Hayvan satıcısı Yunus Göcen, "2014 yılındaki hayvan alım fiyatları, Türkiye genelindeki hayvan sayısının az olması nedeniyle hayvancılığa teşvik edilmediği sürece ve destek olunmadığı takdirde hayvan rakamları giderek düşecek. Bunun için hayvancılığı desteklemeleri gerekir. Geçen seneye göre hayvan başı bin TL fark var." dedi.

Kurbanlık alacakların hastalıklara dikkat etmese gerektiğini kaydeden Göcen, "Hayvanlarda bulunan hastalık çiçek hastalığıdır. Hayvanları alırken alıcılar kurbanlığa iyi baksınlar eğer havanların vücutlarında, gövde kısmında kabarcıklar var ise o hayvan hasta demektir. O hayvanı almasınlar. Bizim bölgemizde hastalık diye bir şey ürettiler. Gelsinler baksınlar hastalık varsa hayvanlarda almasınlar. Hayvanlarımız tarım il müdürlüğü tarafından aşılıdır." diye konuştu.

Belediyenin hizmetlerinden memnun olmadıklarını dile getiren bir başka satıcı Hasan Karakuş da "Telefon ışığı altında yemek yiyoruz. 15 yıldır aynı yerde mal satıyorum. Belediyenin bize vermiş olduğu yer için 900 TL ödüyoruz. Ancak belediye en ufak ihtiyaçlarımızı dahi karşılamıyor. 10 gündür elektriğimiz, suyumuz yok. Yollarımız ilaçlanmıyor. Belediye yetkilileri şikayetlerimizi ilettiğimizde bizi hep oyalayıp duruyor. Belediye gerekirse bizden izden 2 bin TL alsın ama çadırımızı kursun, betonumuzu atsın. Suyumuz kısıtlı, projektörlerimiz yanmıyor. Hırsızlık olayı yaşanır diye sabaha kadar ayakta geziyoruz." diyerek tepkisini gösterdi.

Öte yandan Çankaya Belediyesi yetkilileri, şikayetler hakkında açıklama yapmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Kurbanlık hayvan satıcıları, belediyenin ilgisizliğinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER