Kurtulmuş: Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar


Bayrampaşa'da AK Parti teşkilatı ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olmasını istemeyenlerin, Türkiye'ye diz çöktürmeye çalıştığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Kurtulmuş, AK Parti ile Türkiye'nin büyük mesafeler katettiğini, Türkiye'nin şampiyonlar ligine çıkması için biraz daha gayrete ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olmasını istemeyenlerin, ülkeyi ayaklarından çektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi kendi iç problemleriyle boğuşan bir ülke haline getirmek istiyorlar. Terörün arkasındaki esas neden budur. Türkiye'nin güçlü büyük bir ülke olarak ayağa kalkmasını istemeyenler, nasıl geçmiş dönemlerde sağ sol kavgalarını, Alevi-Sunni çatışmalarını, yine PKK ve ondan evvel ASALA örgütüyle Türkiye'ye karşı terörü bir koz olarak kullandılarsa şimdi de Türkiye'yi ayaklarından çekerek geriletmek, Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. Bu bir anlamda 100 sene önceki yarım kalmış hesabın tekrar açılması ve görülmeye çalışılması meselesidir." diye konuştu.

Oynanan oyunun farkında oldukları için AK Parti ile uğraşıldığını belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir taraftan terör örgütleri ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyor, bir taraftan daha böyle medeni şekilde görünen, daha sinsi hareketlerle paralel yapılar ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyor. Devletin içine sızmış çeteler eliyle, devletin ilgili birimlerinin hareketsiz hale gelmesini istiyorlar. Ve bu anlamda emniyeti askeriyenin, silahlı kuvvetlerin, polis teşkilatının, adliye teşkilatının başka teşkilatların içersinde adamları vasıtasıyla Türkiye'nin, yeni Türkiye istikametinde yol almasına engel olmaya çalışıyorlar. Ve nitekim görüyorsunuz onların yaptıkları işlerle bölücü örgütün yaptıkları işlerle arasındaki farkın olmadığı, hep söylüyorsunuz anlatıyorsunuz; millete anlatamıyordunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'da, Washington'da Brooklyn Institute'de konuşma yapmaya gittiğinde kapıda gördünüz. PKK bayrakları taşıyanlar, ASALA'nın sözcüleri, ASALA bayraklarını taşıyanlar, Ermeniler, cemaatin ya da paralel yapının en çok bilinen adamları, solcular, şucular, bucular hep beraber bir araya geliyorlar. Bu tesadüfen oluşmuş bir birliktelik değildir. Tesadüfen oluşmuş bir ittifak değildir. Hepsinin ortak noktası nerden hareket ederse etsin hepsinin ortak noktası Türkiye'ye diz çöktürmek, AK Parti'yi hareketsiz hale getirmektir." CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER