Kuşoğlu: Erdoğan şahsi ikbali için Türkiye'yi okka altına atıyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok şeyin sorumlusu ve Türkiye'nin en acil sorunu olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi şahsi ikbali ve geleceği için Türkiye'yi okka altına attığını kaydeden Kuşoğlu "Kimse yatırım yapamıyor ama kim yatırım yapıyor Türkiye'de 2 gemi alan Cumhurbaşkanı'nın oğlu yatırım yapabiliyor. Ağustos ayı içinde 2 gemisi 100 milyon liradan fazla tutuyor denize iniyor. O yatırım yapabiliyor. Neye rağmen yapabiliyor. Şehitlere rağmen, işsizliğe rağmen, bu kadar kargaşaya, kaosa rağmen bu kadar ülkenin değerlerinin tahrip edilmesine rağmen. Devletin ve toplumun tahribine rağmen sadece kendi ikbalini düşünerek tüm bunlar yapılabiliyor. Vicdanı, imanı, itikatı ve izanı olanın bunları görmesi lazım." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haziran ayı itibariyle işsiz sayısının resmi olarak 2 milyon 880 binlere çıktığını belirten Kuşoğlu, şunları kaydetti: "Son 1 ay içinde yapılan müracaatlar sadece değerlendiriliyor. Aslında işsiz sayısının 6 milyonun üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunların çok önemli bir bölümü yüzde 20 civarında yüksekokul mezunu kişiler. Bu büyük bir sıkıntı olduğunu gösteriyor." Dedi. İşsizliğin aynı zamanda teröründe önemli sebebi olduğunu ifade eden Kuşoğlu, "İşsiz olunca insan işi gücü olmayınca hayatını kazanamayınca genç bir insan ne yapar teröre kolaylıkla yem olabilir. Bütün bunları görmemiz lazım. Türkiye'de ekonominin durumu ve terörle ilgili başka rakamlarda var. Karşılıksız çek sayısı 850 bine ulaşmış durumda. İlk sekiz ayda 17 milyar 600 milyon liralık karşılıksız çek çıkmış. Bunlarda ekonomide bir terör olduğunu gösteriyor. Ekonominin de artık yönetilemediğini ve sıkıntı içerisinde olduğunu gösteriyor."

'Son günlerde yaşanan dolar ve euro artışlarıyla birlikte iş dünyasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kuşoğlu, şu cevabı verdi: "İş adamı olsanız Türkiye'de yatırım yapabilir misiniz? Bir taraftan devlete sırtınızı dayayacaksınız, iktidarın yanında olacaksınız ki ancak yatırım yapabilesiniz. Birçok yatırımcıda yurt dışına gidiyor. 2014'de 2 seçim geçirdik cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimler. 2015'de de 2 genel seçim yapıyoruz. 2015'de bitmiş vaziyette. 2016 için bütçe bile yapamıyoruz büyüt sıkıntılarımız var. Bu vaziyette yönetilemeyen bir ekonomi varken yatırımcının, iş adamının yatırım yapması, geleceği öngörmesi mümkün mü? Dolar bugün tekrar rekor kırıyor. Bu sadece FED'in Perşembe günündeki kararından dolayı değil Türkiye'ye özgü bir sıkıntıda var. Zaten Türkiye'den daha fazla etkilenmekte olan gelişmekte olan bir ülke yok dolar ve Euro karşısında. Euro 3,5'lara yaklaştı, dolar 3,10'ları zorluyor nasıl yatırım yapacaksınız. Önünüzü görebilirseniz, bir belirsizlik olmazsa gelecekle ilgili bir şüpheniz olmazsa önünüzü ne kadar ileriyi görebiliyorsanız o kadar daha iyi bir yatırımcı olursunuz, daha iyi yatırım yaparsınız. Maalesef bütün bunlar terörle birlikte Türkiye'nin önünü tehdit eden konular. Turizm gelirlerimiz düşüyor, işsizlik artıyor, belirsizlikler artıyor bu şartlar altında devlette de büyüt sıkıntılar varken yatırım yapmakta gittikçe güçleşiyor."

BU ZİHNİYETİN DEVAM ETMESİ, TÜRKİYE'Yİ YÖNETMESİ YARINLARA TAŞIMASI MÜMKÜN DEĞİL

'Iğdır'da 13 polisimizin şehit edildiği saldırıda 5 ton bombanın kullanıldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan değişik zamanlarda yaptıkları açıklamalarda 'çözüm sürecinde PKK silah depoladı' diye. Bu ifadeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna karşılık Kuşoğlu, şunları kaydetti: "İdris Naim Şahin İçişleri Bakanlığı yaparken görevinden alındı. Terör ve PKK ile mücadele etmekten yanaydı. O da görevden alındı. Cumhurbaşkanı o dönem başbakan, şimdiki başbakan o dönem dış işleri bakanıydı. Açılım sürecini devreye koydular. Ondan sonra ne oldu dediklerinin hepsi tersine çıktı. Bugün kendileri de itiraf ediyorlar. PKK o dönemde bayağı sıkışmıştı ve o süreçte silah stokladı. Silah, askeri ve siyaseten güçlendi. Uluslararası bir meşruiyet kazanmış. Bugün terör örgütüne terör örgütü de diyemiyorsunuz. Çünkü siz devlet olarak görüşmüşsünüz. Gitmişsiniz Kandil'e adam göndermişsiniz, İmralı'ya adam göndermişsiniz görüşmüşsünüz. Bugün terör örgütü terör estiriyor. Bizim istihbarat zaafımız var. Iğdır'daki o hadiseyi kaç gün sonra nasıl olduğunu öğrenebiliyoruz. Bunu çok daha önce bilebilmeliydi istihbarat. İstihbarata lüzumsuz partizanca atamalarla adam alırsanız bu hale getirirsiniz. Türkiye yönetilemiyor. Karmaşa içerisinde. Bu zihniyetin devam etmesi, Türkiye'yi yönetmesi yarınlara taşıması mümkün değil. Bir an önce sona ermesi lazım. Onun için 1 Kasım'ı çok iyi kullanmamız lazım. Ama görüyoruz ki yönetilemeyen bir Türkiye var. Bunu herkes görmeli, bilmeli ve anlamalı ayrıca anlatmalı da."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin en acil sorunu olduğunu anlatan Kuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Kendi şahsi ikbali için geleceği için Türkiye'yi okka altına atıyor. Kimse yatırım yapamıyor ama kim yatırım yapıyor Türkiye'de 2 gemi alan Cumhurbaşkanı'nın oğlu yatırım yapabiliyor. Ağustos ayı içinde 2 gemisi 100 milyon liradan fazla tutuyor denize iniyor. O yatırım yapabiliyor. Neye rağmen yapabiliyor. Şehitlere rağmen, işsizliğe rağmen, bu kadar kargaşaya, kaosa rağmen bu kadar ülkenin değerlerinin tahrip edilmesine rağmen. Devletin ve toplumun tahribine rağmen sadece kendi ikbalini düşünerek tüm bunlar yapılabiliyor. Vicdanı, imanı, itikatı ve izanı olanın bunları görmesi lazım. Yüzde 99'u Müslüman olan bir toplumdayız ama yüzde 99'ununda iman sahibi olması lazım. Böyle imansızlık olmaz. Böyle bir toplum olmaz. Bunları görecek, anlayacak ve gerekenleri söyleyecek. Çanakkale'deki Sakarya'daki şehitlerimiz bunun hesabını sorar. Onların kemikleri sızlar. Dün bizim için şehit olan bu insanların o toprağa düşen insanların bugün bu şekilde istismar edilmesini anlayamıyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Kuşoğlu: Erdoğan şahsi ikbali için Türkiye'yi okka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER