Kutsiyetpenahları da mı kandırdı?

Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’da parlamenterlere Hizmet Hareketi'ni karalarken “Vatikan'la dinler arası diyalog nasıl oluyor. İslamla diğer dinler arasında diyaloğu nasıl ortaya koyabiliyoruz, bu mümkün mü?" diye konuştu. Ancak Erdoğan bu cümleye kurarken kendisinin ‘Dinlerarası diyalog’ toplantılarında yaptığı konuşmaları ve sarayda Papa'yı ağırlayıp "Kutsiyetpenahları" dediğini unuttu.

Kutsiyetpenahları da mı kandırdı?

Kutsiyetpenahları da mı kandırdı?

Erdoğan Pakistanlı parlamentere yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Pensilvanya'dan dünyayı yönetiyor, 170 ülkeyi. Vatikan'la dinler arası diyalog nasıl oluyor. İslamla diğer dinler arasında diyaloğu nasıl ortaya koyabiliyoruz, bu mümkün mü?”

“EN ÖNEMLİ PROJE”

Ancak aynı Erdoğan 13 Kasım 2008 tarihinde New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Suudi Arabistan'ın Dinlerarası Diyalog Girişimi çerçevesinde düzenlenen "Barış Kültürü" konulu toplantıda yaptığı konuşmada “Bu haliyle, BM'nin en geniş katılımlı girişimi konumunda bulunan Medeniyetler İttifakı, kültürler ve dinler arası diyalog açısından uluslararası düzeydeki en önemli proje haline geldi'' ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’DAN PAPA’YA MEKTUP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa’ya yazdığı ileri sürülen mektupta “Kutsiyetpenahları Papa Fransuva, ülkemizi ziyaretiniz için Yüce Kişiliğinize selefim Sayın Abdullah Gül tarafından yapılan daveti, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım şu günlerde yinelemekten özel bir memnuniyet duymaktayım” ifadeleri kullanılmıştı.



PAPA’YI TÖRENLE KARŞILADI

28 Kasım 2014 tarihinde ise Papa Franciscus 'dinlerarası diyalog' için Türkiye’ye geldi. Papa’yı, Erdoğan Beştepe’de resmi törenle karşılamıştı. Erdoğan program boyunca dinlerarası diyaloğun öneminden söz edip Papa hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.




<< Önceki Haber Kutsiyetpenahları da mı kandırdı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER