Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de rüzgarın 12 Ocak 2016 günü ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatılı yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde fırtına (50-75 km/s), yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 13 Ocak Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın (12 Ocak) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, 13 Ocak günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edildi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER