Kuzey Kore'de fabrikaları kapatılan Güney Koreli patronlar sessizliğini bozdu


Kuzey Kore'de fabrikaları kapatılan Güney Koreli patronlar, sessizliğini bozarak karara tepki gösterdi. İşadamları Güney Kore hükümetinin kararından geri dönmesini istedi.

Kuzey Kore'de Güney Koreli işletmelere ait fabrikalardan oluşan Keasong Endüstri Bölgesi'nin kapatılma kararının yankıları sürüyor. Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine tepki olarak Güney Kore, Keasong Endüstri Bölgesi'nin kapatılmasına karar verince bölgede havalar gerildi. Kuzey Kore'de bir gün gecikmeli olarak, Güney Kore'nin kararına misilleme yapılıp tüm fabrikalara el konulduğu duyuruldu. Kuzey Kore'nin bu duyurusundan sonra gözler, bölgede fabrikaları olan işletmecilere çevrildi.

Bugün ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren işadamları, Güney Kore hükümetinin karardan geri dönmesini istediklerini bildirdi. 2013 yılında 160 gün boyunca kapatıldığında 800 milyon dolardan fazla zarara uğradıklarını hatırlatan işletmeciler, bu kararla hem Kuzey Kore hem de Güney Kore ekonomisinin olumsuz etkilendiğini bildirdi. Kapatılma kararının arkasında duran hükümet ise bölgede fabrikaları olan işletmecilerin zarar görmemeleri için bir takım tedbirler alacağını duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Kore'de fabrikaları kapatılan Güney Koreli patronlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER