Kuzey Ren Vestfalya'da günde 150 eve hırsız giriyor


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde ev soygunlarının sayısı yıldan yıla artıyor. KRV İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı bilgiye göre bu senenin ilk altı ayında eyalette 33 bin 500 ev soygunu gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bu sayı istatistikî olarak her güne ortalama 150 soygunun düştüğünü gösteriyor.

Geçen yılın aynı dönemine ait ev soygunları rakamı ise bunun çok altında 29 bin olarak açıklanmıştı. Eyalet Kriminal Dairesi'nin (LKA) verilerine göre ise bu soygunlardan yüzde ikisi dahi aydınlatılamamış ve hırsızlar mahkemelere getirilememiş durumda olduğu ifade edildi.

Öte taraftan rakamlar bu soygun trendinin 2007 yılından beri artışta olduğunu da göstermekte. Raporlara yansıyan rakamlar ise artışın yüzde 47 olduğunu gösteriyor. Edinilen bilgiye göre yakalanan hırsız sayısı sadece yüzde 1,76 oranında kalıyor. Bunlardan ancak yüzde 1 oranında hırsız mahkum edilebiliyor. Bazı bölgelerde hırsızlık olaylarının aydınlatılma oranı yüzde 10'u geçmiyor. Açılan davalarda ise polisten davayı devralan savcılığın neredeyse yüzde 80'ini delil yetersizliği ve değişik sebeplerden dolayı kapattığı dillendirildi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger ise sorunun aslında tüm Almanya ve hatta Avrupa'nın sorunu olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Ren Vestfalya'da günde 150 eve hırsız giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER