Kâhta'da küçükbaş kurbanlık 500-700, büyükbaşlar 4-12 bin lira


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde kurulan hayvan pazarını gezen vatandaşlar kurbanlık fiyatları el yakmasından yakındı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında geçen seneye göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarındaki artış gözden kaçmadı. Alıcılar kurban fiyatlarının yüksek olmasından şikâyetçi ederken, satıcılar ise fiyat yüksekliğini artan yem fiyatları ve maliyetlerden kaynaklandığını ifade ettiler.

Hayvan satıcıları, geçen yıla oranla büyükbaş hayvanlarda bin- bin 500, küçükbaş hayvanlarda ise geçen yıla oranla 100 liralık bir artış söz konusu olduğunu belirtti.

Kâhta hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar bu yıl 500 ila 700 lira arasında satışa sunulurken büyükbaş hayvanlarda ise bu fiyat inek 4 bin ile 8 bin, tosunlar ise 6 ila 12 bin lira arasında satılıyor.

Kurban fiyatlarının geçen yıla oranla biraz yüksek olduğunu söyleyen Kâhta hayvan pazarı esnaflarından Rıfat Kurt, "Kurban fiyatları geçen yıla oranla bu yıl biraz yükse. Bu yüzden satışlar oldukça durgun. Yaklaşık bir yıldan beri hayvanların bakımlarını yapan esnaf malını biran önce satmak istiyor ancak alıcı yok. Buda artan maliyetlerden kaynaklanıyor. Bu sabah 8 hayvan pazara getirdim hiç satamadım." dedi.

Pazara gelen insanların sadece fiyat araştırması için geldiklerini bu nedenle satış yapamadıklarını aktaran Sedat Acar ise "Kurban bayramına bir hafta kala kurban almaya gelen insanlar genellikle kurbanlık fiyatlarını soruyor. İnsanlar fiyat yüksekliğinden yakınıyor. İnek fiyatları 5 ile 8 bin, Tosun 6 ila 12 bin, küçükbaş hayvanlar satış fiyatı ise 500 ile 700 lira arasında değişiyor." dedi.

Kurban alıcı Nurettin Çelik de geçen yıla oranla hayvan fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu, fiyatların düşmesini bekleyeceğini ifade etti.

Her hafta Çarşamba günü kurulan Kâhta hayvan pazarının pazartesi gününden itibaren Kurban Bayramı'nın birinci gününe kadar açık kalacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kâhta'da küçükbaş kurbanlık 500-700, büyükbaşlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER