Lazio'yu 22.05'te ağırlayacak Galatasaray avantaj arıyor


Süper Lig'deki zirve yarışında gerilerde kalan, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı yaşayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nun ilk maçında bu akşam İtalya'nın Lazio ekibi ile karşılaşacak. Sarı kırmızılı ekip rövanş için avanatjlı bir skor peşinde.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 22.05'te başlayacak karşılaşmaİngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'in yardımcılıklarını Stuart Burt ve Gary Beswick yapacak. Karşılaşma tivibu Spor1'den naklen ekranlara gelecek.

Galatasaray'da Çin'e transfer olan Burak Yılmaz'ın yer almayacağı maçta Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin Umut Bulut'a ilk 11'de şans verip vermemesi merakla bekleniyor.

25 Şubat Perşembe günü oynanacak olan rövanş maçına avantajlı gitmek isteyen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde grup etabını namağlup lider tamamlayan Lazio'ya bu sezon ilk yenilgisini tattırmak istiyor.

Ligde üst üste alınan başarısız sonuçlar nedeniyle kötü bir dönem geçiren Galatasaray, Lazio karşısında galip gelerek hem moral bulmaya hem de rövanş öncesi avantaj yakalamaya çalışacak. Sarı kırmızılı ekipte Lazio maçı öncesi sakatlığı bulunan Sinan Gümüş dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Ceza sınırındaki Olcan Adın ise sarı kart görmesi durumunda rövanşta forma giyemeyecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN 3. KEZ UEFA'YA GEÇTİ

Bu arada Galatasaray, tarihinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nden gelerek UEFA Avrupa Ligi'ne dahil oldu.

Sarı kırmızılı ekip ilk olarak 1999-2000 sezonunda Milan'ı son maçta yenerek Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada tamamlayarak UEFA Kupası'nda mücadelesine devam etmişti. Sarı kırmızılılar, elemelerde sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, Real Mallorca ve Leeds United'ı geçerek finale yükseldi. Danimarka'da Kopenhag'ta oynanan finalde de Arsenal engelini aşarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ardından 2003-2004 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi grubunu 3. durumda bitiren Galatasaray, UEFA Kupası'nda yer alma hakkı kazanmasına karşın, 3. turda İspanya temsilcisi Villarreal'e elenerek tur atlayamadan elenmişti.

GALATASARAY - LAZİO MAÇINDA MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray, Lazio karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 266. karşılaşmasına çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde grup etabını üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne dahil olan Galatasaray, bu kulvarda yaklaşık 4,5 yıl sonra bir karşılaşmaya çıkacak.

Bu akşam saat 22.05'te karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile Lazio takımlarının muhtemel 11'leri ise şöyle:
Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere Futbol Federasyonu)
Galatasaray: Fernando Muslera, Jason Gregory Denayer, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Ryan Donk, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin (Olcan Adın), Lukas Podolski
Lazio: Marchetti, Konko, Hoedt, Bisevac, Radu, Parolo, Biglia, M.Savic, Candreva, Matri, Lulic
CİHAN
<< Önceki Haber Lazio'yu 22.05'te ağırlayacak Galatasaray avantaj arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER