Hain saldırıda ŞOK detay

Diyarbakır’da 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıda, teröristlerin ana yoldan köyün içine kadar yüzlerce metre kablo döşediği ortaya çıktı. Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, yüzlerce metreyi tespit ederek topladı.

Hain saldırıda ŞOK detay

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bu sabah askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtildi. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

TSK: Lice'de 6 asker şehit oldu

TSK’dan Lice’de yaşanan terör saldırısına ilişkin yapılan açıklamada; ‘’18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09:30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir’’ denildi.


TERÖRİSTLER YÜZLERCE METRE KABLO DÖŞEMİŞ

Olay yerinde çalışma yapan güvenlik güçleri, menfezin tamamına bomba döşendiğini belirledi. Teröristlerin, patlayıcıyı infilak ettirmek için ana yoldan köyün içine kadar kablo döşedikleri ortaya çıktı. Olay yerindeki askerler, ana yolla ile köy arasında çalışma yaparak döşenen kabloyu topladı.





Alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır- Bingöl kara yolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. Teröristler tarafından önceden bir menfeze yerleştirilen bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan patlatıldı. Patlamanın etkisiyle kara yolu ikiye bölündü, askeri araç ise yaklaşık 30 metre yolun kenarına savrularak bir tarlanın içine düştü. Saldırıda şehitler olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Saldırının ardından yol trafiğe kapatıldı. Olay yerine çok sayıda askeri araç, ambulans ve helikopter sevk edildi. 



CİHAN
<< Önceki Haber Hain saldırıda ŞOK detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER