Avrupa'da liderler Türkiye’ye yönelik yaptırımlarda anlaştı

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin şahsen katılacakları zirve toplantısı bugün öğleden sonra başlayacak ve cuma günü sona erecek.

SHABER3.COM

Türkiye'ye yaptırımların görüşüleceği Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde hazırlanan taslak metinde, Türkiye'de şahıslara yönelik yeni yaptırımlar üzerinde anlaşma sağlanırken, yaptırımlarla ilgili daha sert adımların Mart ayına erteleneceği görüldü.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın paylaştığı taslak metin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri üzerine AB'nin görüştüğü yaptırımlar konusunda varılan anlaşmayı gösterdi. 

AMERİKA'DA JOE BIDEN'IN BAŞKANLIK KOLTUĞUNA GEÇMESİ BEKLENECEK

Buna göre Avrupa liderler kişilere yönelik yaptırımlarla ilgili anlaşma sağladı. Daha fazla adım atılması için 2021 yılı mart ayının beklenmesine karar verildi. 

Metne göre liderler, AB yetkililerinden “Türkiye’nin Akdeniz’in doğusundaki izinsiz sondaj faaliyetleri göz önüne alarak … listelere ekler yapmalarını.” isteyecek.

AB liderleri, Türkiye'ye dönük müeyyideler için Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 46'ncı başkan olarak seçilen Joe Biden'ın koltuğu 20 Ocak 2021'de Donald Trump'tan devralmasını bekleyecek. 
<< Önceki Haber Avrupa'da liderler Türkiye’ye yönelik yaptırımlarda... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER