Liderlerin sandığından hangi parti çıktı?

1 Kasım Genel Seçimlerinde siyasilerin sandığından hangi parti birinci çıktı? İşte bu sorunun cevabı...

Liderlerin sandığından hangi parti çıktı?

Başbakan'ın sandığından AKP birinci çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi ve seçim bölgesinde oy kullandığı sandıktan Ak Parti birinci parti olarak çıktı. Konya'da açılan ilk sandıklardan biri AK Parti Konya 1'inci sıra milletvekili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun merkez Meram İlçesi Şükrü Doruk Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde oy kullandığı 2248 numaralı sandık oldu. 299 seçmenden, 268'i oy kullandı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Oyların partilere göre dağılımı şöyle: Ak Parti 205, MHP 27, CHP 24, HDP 4, Vatan Partisi 1, Saadet Partisi 2, BBP 1.

Demirtaş'ın oy kullandığı sandıktan AK Parti birinci çıktı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın oy kullandığı sandıktan AK Parti birinci parti olarak çıktı.    Demirtaş'ın oyunu kullandığı Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'ndaki "1114" numaralı sandıktaki oy sayımı tamamlandı.

Toplam 351 oyun kullanıldığı sandıktan, AK Parti'ye 210, HDP'ye 101, MHP'ye 20 ve CHP'ye 4 oy çıktı. Saadet Partisi'nin 7 oy aldığı sandıkta, Büyük Birlik Partisi 2, Liberal Demokrat Parti 1, Halkın Kurtuluşu Partisi de 1 oy aldı.  Sayılan oylardan 5'i ise geçersiz sayıldı.
İL İL SEÇİM SONUÇLARINI BU SAYFADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ... TBMM Başkanı Yılmaz'ın sandığından AKP çıktı
Sivas'ta oy kullanan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın sandığından AK Parti birinci olarak çıktı. Sivas'ta oy verme işleminin 16.00'da sona ermesiyle birlikte sandıklar kapatılarak sayıma geçildi. Saatler 16.00'yı geçtikten birkaç dakika sonra sandığa gelen bazı kişiler oy kullanmak istedi ancak sandık görevlileri izin vermedi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın oyunu kullandığı 1278 nolu sandıkta ilk sayım hatalı olunca ikinci kez sayım yapıldı. Sandık görevlileriyle birlikte 375 seçmeni bulunan sandıkta 284 oy kullanıldı. Tamamı geçerli sayılan oyların dağılımı, AK Parti 175, MHP 44, CHP 48, SP 7, BBP 6, DP 2, HDP 1, Hak ve Özgürlük Partisi 1 olarak gerçekleşti

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın oy kullandığı sandıkta AK Parti birinci

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın oy kullandığı sandıkta en fazla oyu AK Parti aldı.  Yılmaz'ın oy kullandığı 100.Yıl Ortaokulu'ndaki 1001 numaralı sandıkta oy dağılımı belli oldu. Sandıktan AK Parti'ye 167, HDP'ye 78, MHP'ye 4 ve CHP'ye 1 oy çıktı.  6 oy ise diğer partiler arasında paylaşıldı.
Sandıkta 13 oy da geçersiz sayıldı.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın oy kullandığı sandıkta AK Parti birinci

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın oy kullandığı sandıkta en fazla oyu AK Parti aldı.  Yılmaz'ın oy kullandığı 100.Yıl Ortaokulu'ndaki 1001 numaralı sandıkta oy dağılımı belli oldu.
Sandıktan AK Parti'ye 167, HDP'ye 78, MHP'ye 4 ve CHP'ye 1 oy çıktı.  6 oy ise diğer partiler arasında paylaşıldı.
Sandıkta 13 oy da geçersiz sayıldı.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun oy kullandığı sandıktan en fazla oy CHP'ye çıktı
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun oy kullandığı sandıkta en fazla oyu CHP aldı.  Sinirlioğlu, milletvekili genel seçimi için oyunu Çankaya İlkokulundaki 1159 numaralı sandıkta kullandı. Saat 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesiyle sandıktaki oyların sayımına başlandı.

 Buna göre 1159 numaralı sandıktan CHP'ye 185,  AK Parti'ye 64, MHP'ye 25, HDP'ye 21, Saadet Partisi, Komünist Parti, Vatan Partisi, LDP, HKP, DSP'ye ise 1'er oy çıktı.

Sare Davutoğlu'nun oy kullandığı sandıktan en fazla oyu CHP aldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da aynı okulda oy kullandığı sandıktan en fazla oyu CHP aldı.   Sare Davutoğlu'nun, oğlu Mehmet Davutoğlu ile oy kullandığı Çankaya İlkokulundaki 1164 numaralı sandıkta CHP'ye 222, AK Parti'ye 52, HDP'ye 25, MHP'ye 16, Vatan Partisi'ne 2 oy çıkarken 2 oy ise geçersiz sayıldı.
<< Önceki Haber Liderlerin sandığından hangi parti çıktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER