Deniz ve hava ulaşımı felç

İstanbul'da etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle deniz ve hava ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Deniz ve hava ulaşımı felç

İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.Dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oluyor.

İDO VE ŞEHİR HATLARINDAN SEFER İPTALLERİ

Kuvvetli lodos nedeniyle 07:30'daki Bandirma-Yenikapi-Bostanci ve 08:00'daki Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini açıkladı. İDO ayrıca 07:00'deki Yenikapi - Bandirma ve 07:30 Yenikapi - Bursa Hızlı Feribot seferlerini de lodos nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. Şehir Hatları, kuvvetli lodos nedeniyle saat 06.50'deki Kabataş-Adalar-Bostancı vapur seferini iptal ettiğini duyurdu.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada,"Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgârın; bu geceden itibaren hızını arttırarak bugün (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 km/s), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 km/s) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

THY'DEN İPTAL SEFERLER

Şiddetli lodos hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.THY, bugün ve yarın yapacağı 63 seferini iptal ettiğini duyurdu. Yaptıkları yazılı açıklamada ise yolcuların çağrı merkezleri ya da internet sitesini kullanarak iptal seferleri öğrenebileceklerini belirtti.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.


<< Önceki Haber Deniz ve hava ulaşımı felç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER